L’ANC TÉ ENLLESTIDA COM SERÀ LA GRAN MARXA A BARCELONA DE L’11-S

“On i quan es farà la manifestació de l’Onze de Setembre? Tots els detalls”.

Començarà a la plaça d’Urquinaona de Barcelona i acabarà al Parlament de Catalunya.

La Diada de l’Onze de Setembre d’enguany tornarà a l’essència de les mobilitzacions d’abans de la pandèmia. Per això es convocarà una gran marxa a Barcelona que anirà de la plaça d’Urquinaona fins al Parlament de Catalunya. L’any passat, arran de la covid-19, es va fer una diada presencial i virtual. Però enguany, l’embranzida en el ritme de vaccinació i el relaxament de les mesures permeten de tornar presencialment als carrers de la ciutat. La intenció és de reivindicar el referèndum del 2017 amb una doble convocatòria: l’11 de setembre i el primer d’octubre

On seran les concentracions?

L’11 de setembre, dissabte, a les cinc de la tarda, la manifestació sortirà de la plaça d’Urquinaona de Barcelona, perquè va ser el punt neuràlgic de les protestes per la sentència del Tribunal Suprem espanyol contra els dirigents del procés. Baixarà per la Via Laietana i passarà per davant de la comissaria de la policia espanyola. Després, girarà pel passeig d’Isabel II i continuarà per l’avinguda del Marquès de l’Argentera fins a arribar al parc de la Ciutadella, concretament al passeig dels Til·lers on es farà l’acte polític. L’organització ha deixat clar que en tot moment es compliran les mesures sanitàries establertes pel comitè del PROCICAT.

En aquest cas no caldrà pas inscripció prèvia per a participar a la manifestació. L’organització sí que recomana que aquells que vulguin anar a l’espai de concentració previ, entre la plaça d’Urquinaona i la Gran Via, hi vagin a les 16.30 h, tot i que s’intentarà repartir la gent al llarg del carrer Pau Claris. Tanmateix, es recomana que els autocars estiguin aparcats com a màxim a les 16 h.

Com cada any, a les 17.14 h la manifestació començarà a avançar direcció al Parlament. La previsió és que a les 18.30 h la capçalera hagi arribat al parc de la Ciutadella de Barcelona i pugui començar l’acte polític al passeig dels Til·lers. Aquest espai serà l’epicentre de la Diada d’enguany i on es faran tots els discursos polítics. Hi intervindran l’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i l’Associació de Municipis per la Independència. Es preveu que l’acte comenci a les 18.30 i finalitzi a les 19.30 h.

L’ANC vol centrar el missatge polític de les manifestacions en la idea de lluita i independència i per això vol que la població recuperi els carrers i reivindiqui el referèndum del Primer d’Octubre. Per això, demana que els tres fronts -popular, institucional i internacional- treballin de manera coordinada. Tota la jornada es retransmetrà al YouTube oficial de l’Assemblea per qui no pugui assistir-hi.

En una entrevista a VilaWeb, la presidenta de l’Assemblea, Elisenda Paluzie, explica que l’11 de setembre es vol una manifestació reivindicativa amb el missatge polític: “Lluitem i guanyem la independència.” És un missatge, diu, que adrecen col·lectivament al moviment i a les institucions, ja que hi ha un risc enorme de retornar a l’autonomisme, si la mobilització s’atura. Explica que la manifestació de l’11-S acabarà al parlament per dir-los que hi ha un 52% de la gent que els ha votat perquè facin la independència.
L’esquerra independentista també convoca manifestacions

Les organitzacions que formen part de la Taula de l’Esquerra Independentista –Alerta Solidària, Arran, CUP, COS, Endavant i el SEPC– també convoquen mobilitzacions diverses a Barcelona, Lleida, Reus i Girona. A les dotze del migdia hi ha previstes dues concentracions a la plaça del Vi, de Girona, i a la plaça de la Paeria, a Lleida. Per una altra banda, la manifestació de Barcelona és programada a la plaça d’Urquinaona a partir de les 18.30. També han anunciat una convocatòria al Mercat Central de Reus a les 19.30.

Torna La Marxa dels Vigatans

La històrica Marxa dels Vigatans està de tornada. Després d’un 2020 marcat per la pandèmia del coronavirus, la plaça Major de Vic tornarà a acollir l’acte que organitzada Òmnium Cultural Osona i que enguany tindrà com a lema ‘La lluita continua’. Se celebrarà en la vigília de la Diada de l’Onze de Setembre d’enguany.

La samarreta

La samarreta d’enguany farà visible la doble commemoració de l’Onze de Setembre i del Primer d’Octubre. El lema de la part frontal és “Lluitem i guanyem la independència!”.

De la mateixa manera que l’any passat, i per la impossibilitat material de complir els protocols covid, VilaWeb aquest any tampoc no podrà vendre la samarreta a la Botiga. Es podrà adquirir a les seus de l’ANC i a la web especial de la Diada, i a més locals de què informarà l’Assemblea.
Les convocatòries de l’1, 2 i 3 d’octubre

La novetat d’enguany és que hi haurà més convocatòries a més de la Diada de l’Onze de Setembre. Per a commemor el Primer d’Octubre, es farà un gran acte a Catalunya Nord –el municipi, vinculat amb l’1-O, s’anunciarà l’agost. D’allà sortirà una columna de vehicles encapçalada per un cotxe carregat d’urnes del referèndum que anirà fins a Figueres, on es farà un concert de clausura.

A més, el primer d’octubre mateix, l’ANC també organitzarà actes a més punts del Principat on la repressió de la Guàrdia Civil i la policia espanyola va ser especialment dura. En aquests actes, hi haurà urnes de l’1-O que s’hauran transportat des de Catalunya Nord.

El 2 d’octubre, l’ANC organitzarà unes quantes marxes simultànies a peu –unes cinc hores de caminada– per a reivindicar el llegat de l’1-O i la independència. La primera marxa sortirà de Sant Julià de Ramis i acabarà a Aiguaviva; la segona anirà de Vinaròs a la Ràpita –amb el suport d’Acció Culural del País Valencià i la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià–; i la tercera des d’un municipi de la Franja a un de ponent, que encara no s’han concretat.

Finalment, el 3 d’octubre es farà un gran acte polític a Barcelona amb la voluntat que hi participin totes les entitats i organitzacions que van fer possible la vaga del 3-O.
Informa:VILAWEB.CAT (25-VIII-2021)

148 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: