L’ANOMENADA JEC EXECUTA LES MULTES CONTRA EL PRESIDENT TORRA CONTRAVENINT EL CONSELL D’EUROPA

La Junta Electoral espanyola ha executat les multes que havia imposat al president Quim Torra per tres actuacions durant la campanya electoral del 28-A. La sanció és de 8.500 euros, un fet que a parer del president, desobeeix les indicacions del Consell d’Europa que en un informe va instar l’estat espanyol a “abstenir-se de sancionar els successors dels polítics empresonats per accions simbòliques”.

“L’execució de la persecució política contra el president Torra amb aquestes sancions econòmiques és un exemple més que la repressió no s’atura i que l’estat espanyol viu encara cec de venjança després de la gran victòria ciutadana del Primer d’Octubre”, diu el comunicat emès per l’oficina de l’ex-president.

Torra defensa que totes les accions de solidaritat que va fer amb els represaliats estaven emparades pel grup sobre detencions arbitràries de la Comissió de Drets Humans de les Nacions Unides, que animava les autoritats a denunciar la vulneració de drets que s’havia produït contra els polítics i ciutadans independentistes catalans.

En concret, la Junta Electoral va imposar-li una sanció de 3.000 euros per les pancartes i els llaços per la llibertat dels presos polítics i dels exiliats; una de 2.500 euros per la carta institucional als funcionaris per la Diada de Sant Jordi i una altra de 3.000 euros pel discurs de Sant Jordi als ciutadans, on també feia referència als presos polítics i als exiliats.
Informa:VILAWEB.CAT (24-VII-2021)

142 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: