LAPORTA DEFENSA LA SUPERLLIGA: ” ÉS ABSOLUTAMENT NECESSÀRIA “

En plena tempesta de la Superlliga europea, ja ha arribat el primer pronunciament oficial del Barça. El president Joan Laporta ha defensat la competició però ha deixat la decisió de la participació del Barça als seus socis.
Defensa de la Superlliga i decisió dels socis

Laporta ha assegurat a TV3 que ara mateix al Barça “tenim una posició de prudència”. Després de la marxa del Big Six anglès i de l’Atlètic de Madrid i de l’Inter de Milà, el club blaugrana es manté ferm dins de la competició. El president culer, a més, ha afirmat que la Superlliga “entenem que és una necessitat, i d’altra banda l’última paraula la tindran els nostres socis” en la propera Assemblea de Compromissaris.

“És absolutament necessari que els clubs grans, ja que contribuïm principalment en l’aportació de recursos, en el repartiment (econòmic) tinguem la capacitat de dir la nostra”, afegeix Laporta de manera contundent. Però sí que ha explicat que “ha d’anar acompanyat d’una competició atractiva, basada en els mèrits esportius”, i no en una classificació automàtica sense meritocràcia.

A tot això, també ha dit que “som defensors del manteniment de les lligues estatals i estem oberts a un diàleg amb la UEFA, sempre”, que haurà d’arribar més aviat que tard. Laporta reitera que “volem millorar el futbol” i demana que “tornem a tenir els recursos necessaris perquè això sigui un gran espectacle”. I aposta que hi haurà una entesa amb la UEFA i les institucions del futbol.

“Hi han hagut pressions”

Respecte a la marxa de gran part dels dotze fundadors de la Superlliga, afegeix que “hi han hagut una sèrie pressions a alguns clubs, però la proposta segueix existint”. Igual que ha afirmat Florentino Pérez en les últimes hores.

Joan Laporta Leo Messi Barca @JoanLaportaFCB

Joan Laporta abraçant-se amb Leo Messi després de guanyar la Copa del Rei / @JoanLaportaFCB

“Nosaltres fem unes inversions molt importants, els salaris també són molt importants, i si volem que el futbol sigui un espectacle com a conseqüència dels mèrits esportius, s’han de tenir en consideració això que estem plantejant”, ha conclòs Laporta.

Informa:ELNACIONAL.CAT (22-4-2021)

279 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: