LAPORTA FA TRIOMFAR EL CATALÀ A LES XARXES SOCIALS

Des que Joan Laporta és president del Futbol Club Barcelona, la seva forma de comunicar-se a través de les xarxes socials, de Twitter, ha canviat lleugerament, però, en essència, continua sent la mateixa. En cap cas ha retirat el llaç groc del seu nom i la seva descripció, “Advocat. President del FC Barcelona”, està escrita únicament en català, mal que pesi a alguns usuaris que li ho recriminen.

De fet, el compte de Twitter de Joan Laporta està fent una certa funció de divulgació de la llengua catalana. Des del primer moment i malgrat rebre insults per fer-ho, l’idioma amb el qual el nou president del Barça ha expressat els seus missatges, fins i tot oficiosos, ha estat el català. Això ha fet que molta gent d’arreu del món, i de culers fora de les fronteres de Catalunya n’hi ha milions, hagi hagut de llegir, entendre o traduir les seves piulades.

En algunes d’elles, Laporta ha utilitzat tres llengües, el català, el castellà i l’anglès. Sobretot en aquelles que fan referència a equips del Barça on hi ha assumptes que afecten més enllà de l’àmbit català. Sigui com sigui, la primera piulada sempre és en català i, sempre, és la que té més rellevància de les tres, cosa que fa que estigui fent una tasca, volent-ho o no, de donar a conèixer la llengua del país arreu.
Informa:ELMON.CAT (2-4-2021)

1.063 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: