LAPORTA, FONT I FREIXA , ELS CANDIDATS DEFINITIUS A LES ELECCIONS DEL BARÇA

Van començar sent nou precandidats i només han quedat tres candidats. Les eleccions del Barça estan previstes per al proper diumenge 24 de gener i a partir d’aquest divendres Joan Laporta, Víctor Font i Toni Freixa seran els candidats que començaran la campanya electoral.
Queden tres candidats

Aquest dijous la junta electoral del Barça ha confirmat les validacions definitives de les firmes amb tres candidats que continuen i un aspirant que es queda pel camí. Ningú dubtava que Laporta i Font passarien, però hi havia més dubtes amb Freixa i, sobretot, amb Emili Rousaud.

Finalment, la candidatura de Laporta ha aconseguit reunir un total de 9.625 firmes. L’expresident blaugrana ha estat el gran vencedor d’aquesta primera fase electoral, superant per més del doble de les signatures al segon que n’ha aconseguit més.
En aquesta segona posició de firmes ha acabat Víctor Font, com era d’esperar. L’empresari ha acabat reunint 4.431 firmes i serà el gran rival de Laporta en els comicis.

Freixa, el tercer candidat de la cursa electoral a can Barça, ha acabat amb 2.634 firmes validades i, per tant, també passa definitivament el tall. Freixa, però, és qui a priori menys opcions té de sortir vencedor el proper 24 de gener.
Rousaud es retira

Pel que fa a Emili Rousaud, que va passar el tall en un primer moment després d’entregar 2.510 firmes, però finalment s’ha retirat. Després de tenir unes 500 firmes dubtoses, la precandidatura de Rousaud s’ha retirat acusant el procés de “guerra bruta”.

Rousaud es va reunir amb Freixa per intentar incorporar-se a la candidatura, però finalment no hi haurà la fusió. Això sí, certs membres de la junta de Rousaud sí podrien acabar col·laborant amb la candidatura de Freixa.
Cinc no van arribar a les firmes mínimes

Ja no van ni arribar al mínim de firmes de primeres, les 2.257, Jordi Farré, Xavi Vilajoana, Lluís Fernàndez Alà, Pere Riera i Agustí Benedito. Aquest últim no va acabar ni presentant les butlletes, i dels altres quatre només Vilajoana va entregar els seus 1.968 suports dels socis.

Farré va afirmar que va recollir 2.082 signatures, Fernàndez Alà 1.177 i Riera no va voler-les dir. Tots ells, però, van destruir les butlletes un cop entregades a la junta electoral i no han estat ni comptades.
Firmes aconseguides pels precandidats a les eleccions del Barça
Candidat Firmes Definitives
Joan Laporta 9.625
Víctor Font 4.431
Toni Freixa 2.634
Emili Rousaud 2.510 –
No passen el tall
Jordi Farré 2.082*
Xavier Vilajoana 1.968
Lluís Fernàndez Alà 1.177*
Pere Riera ?*
Agustí Benedito 0

*Els precandidats van destruir les butlletes després d’entregar-les

Informa:ELNACIONAL.CAT (14-1-2021)

264 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: