L’ARAGÓ DIFONDRÀ LA DIVERSITAT LINGÜÍSTICA A LES ESCOLES

“L’Aragó difondrà la diversitat lingüística a les escoles”.

Un projecte de divulgació del català i l’aragonès recorrerà els centres educatius
El Departament d’Educació, Cultura i Esport del govern de l’Aragó ha presentat aquest dimecres a la Biblioteca d’Aragó de Saragossa un projecte destinat a divulgar la diversitat lingüística d’aquest territori a les escoles aragoneses. Es tracta de la iniciativa O nostre charrar / El nostre parlar, que difondrà frases fetes i expressions en aragonès i català per diferents centres educatius de l’Aragó.

El projecte té l’origen en el llibre bilingüe aragonès-castellà O nostre charrar, que aplega una cinquantena d’expressions en aragonès il·lustrades amb dibuixos que expliquen històries i fets en aquesta llengua. Al material del llibre se li ha afegit una exposició de deu panells amb frases i expressions del català de l’Aragó.

El director general de Política Lingüística, José Ignacio López Susín, ha explicat durant la presentació de l’acte, segons recull Aragón Noticias, que la iniciativa “està dirigida a llegir el món des de la nostra pròpia manera d’anomenar-lo, jugant amb la memòria col·lectiva, amb el que és quotidià com a part del nostre patrimoni i amb la paraula com a construcció d’identitat”. Política Lingüística ha publicat, a més, un calendari en aragonès amb il·lustracions d’aquest volum.

El projecte O nostre charrar / El nostre parlar estarà present als centres educatius que participen en el programa. La iniciativa del govern aragonès té el suport la a Sociedad Cultural Aladrada i d’altres entitats, així com del Ministeri de Cultura i Esport. Els materials del projecte estan disponibles també al web de Lenguas de Aragón.
Informa:DIARIDELALLENGUA.CAT (5-I-2023)

117 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: