L’ASSEMBLEA DESCARTA UNA GRAN MANIFESTACIÓ A BARCELONA L’11-S

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie, ha descartat que es convoqui una gran manifestació a Barcelona durant la Diada d’enguany pel risc sanitari que hi ha a causa de la pandèmia del coronavirus. ‘En absolut posarem en risc la població ni serem responsables d’un eventual rebrot’, ha dit en una entrevista a Ràdio 4. Dissabte Paluzie va ser reelegida presidenta de l’ANC.

Segons ella, aquest Onze de Setembre ha d’haver-hi una nova mobilització de l’independentisme, però no pot ser una gran manifestació a Barcelona, sinó que ha de ser descentralitzada. El nou secretariat nacional de l’entitat, que també va prendre possessió dissabte, decidirà com fer-la.

Sobre la taula de diàleg entre el govern espanyol i la Generalitat, ha dit que és ‘ingenu’ de pensar que servirà per a resoldre el conflicte a Catalunya. Per això ha recriminat a JxCat i ERC que defensin la negociació amb l’estat espanyol.

Així mateix, ha assenyalat que la gestió de la pandèmia del coronavirus per part del govern de Pedro Sánchez demostra que no hi ha voluntat de trobar-hi cap solució: ‘En l’estat d’alarma s’han centralitzat competències. D’aquest govern, en pots esperar que a la taula de diàleg avanci en l’autodeterminació si ni tan sols és capaç de respectar la descentralització? Em sembla molt ingenu i ho veig impossible.’

A més, ha negat que estigui més alineada amb les posicions de JxCat que amb les d’ERC perquè creu que tots dos partits defensen la taula de diàleg: ‘En el cas de JxCat, de paraula i en termes retòrics defensa més la unilateralitat, però a la pràctica acaba fent igual i apostant per la taula de diàleg com ERC. I amb els fets tampoc no ha acompanyat aquesta defensa retòrica de la unilateralitat.’ En definitiva, pensa que el govern actual ha fet molt poc per avançar cap a la independència Per això, considera que és ‘incòmoda per als uns i els altres’.

Informa:VILAWEB.CAT (21-6-2020)

190 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: