L’Assemblea Nacional Catalana ha fet una crida a mobilitzar el vot independentista a les eleccions catalanes del pròxim 14 de febrer. En un acte aquest divendres al migdia on s’ha desplegat una estelada gegant davant les Fonts de MontjuĂŻc a Barcelona, l’entitat ha demanat a la societat que participi als comicis i que voti formacions que lluitin per la independència del paĂ­s.

Seguint aquesta acciĂł i aquesta crida, aquesta tarda l’ANC ha desplegat mĂŠs estelades arreu del territori catalĂ .

La presidenta de l’Assemblea, Elisenda Paluzie, ha deixat clar que “les eleccions d’aquest diumenge es juguen en clau de mobilitzaciĂł. L’independentisme tĂŠ l’oportunitat de fer un resultat històric superant el 50% de vot directe”. “És la pressiĂł popular la que ens farĂ  avançar. Hem d’omplir les urnes de vots independentistes“, ha afegit Paluzie.

La presidenta de l’Assemblea ha recordat que “a l’1 d’octubre ens vam autodeterminar i aquest diumenge ratificarem el mandat” i ha fet una crida a la participació tot i la por per la Covid.

El que l’ANC ha deixat clar ĂŠs que no “demanarĂ  el vot” per a cap partit. Paluzie, ha argumentat que la seva preferència ĂŠs un govern independentista en què les candidatures governin juntes.

El que sĂ­ que ha demanat als partis ha estat fer “sobirania fiscal” i pagar els impostos a l’Agència TributĂ ria de Catalunya (ATC). TambĂŠ els ha demana que es comprometin a fer que totes les administracions que governen apliquin tambĂŠ aquest tipus de sobirania i que vetllin per reforçar l’ATC “perquè la ciutadania pugui pagar els seus impostos a Catalunya”.