L’ASSOCIACIÓ DE GUÀRDIES CIVILS VOL QUE CATALUNYA SIGUI ” ZONA D’ESPECIAL SINGULARITAT “

Catalunya ha de ser policialment “zona d’especial singularitat”. Així ho reclama l’Associació Unificada de la Guàrdia Civil (AUGC), la principal entitat associaciativa dels membres del cos armat, en el seu programa electoral al Consell del Guàrdia Civil, l’únic òrgan de representació assimilable a una representació sindical. l’AUGC que fa campanya des del passat 13 d’octubre defensa que hi hagi zones que tinguin un tracte policial precís ateses les seves característiques concretes o circumstàncies excepcionals.

Així en el programa electoral a més de demandes com l’eterna equiparació salarial o la rebaixa de la jornada laboral així com més mitjans o la retirada del Codi Penal militar del seu règim disciplinari, reclamen el canvi de consideració laboral de Catalunya. En concret, destaquen que com “organització estan treballant de manera incessant en els darrers anys per tal que l’àrea geogràfica del Camp de Gibraltar, en un entorn de crim organitzat afincat a la Costa del Sol, sigui declarada zona d’Especial Singularitat, de manera paral·lela, i significativament l’any 2018 també va reclamar aquesta mesura per a Catalunya, en els moments de més pressió pel desafiament independentista”. “Estem molt a prop d’aconseguir aquest objectiu”, assegura el programa. “Així ens ho han traslladat responsables governamentals en les reunions que AUGC ha vingut mantenint, però hem de continuar treballant molt dur fins que aquest objectiu quedi garantit, alerten.

L’associació considera que “s’ha demostrat que la declaració de Zona d’Especial Singularitat és una mesura que permet donar una flexibilitat i adoptar mesures urgents en cas necessari i per a situacions concretes, que d’altra manera no podrien ser ateses”. “En aquest escenari canviant i on poden donar-se múltiples situacions que afecten els guàrdies civils, la Zona d’Especial Singularitat podria declarar-se no només per a la zona de l’Estret o Catalunya, sinó també per a situacions com la viscuda durant el temporal de neu Filomena on els guàrdies civils van treballar durant llargues jornades de servei, sense descans ni relleus, davant unes dures condicions de treball”, afegeixen.

L’AUGC es compromet a “treballar perquè la Zona d’Especial Singularitat sigui una realitat, i s’instauri com a eina flexible, que permeti abonar serveis extraordinaris o determinats llocs de treball, reforçar les plantilles, dotar de millors mitjans materials o qualsevol altra mesura davant de situacions urgents o de notòria perillositat per al servei per actes vandàlics, delinqüència organitzada, desordres públics, greus catàstrofes climàtiques o qualsevol altra incidència que així ho reclami”. De fet, aquesta categoria va ser aplicada per la porta de darrera el 2017 i posteriorment, a través del “plus de productivitat Catalunya” que va suposar un increment de 21 milions d’euros a la nòmina de policies i guàrdies civils.
Informa:ELMON.CAT (26-X-2021)

184 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: