L’AUDIÈNCIA ESPANYOLA MANTÉ A PRESÓ ELS QUATRE DETINGUTS EL 23-S

El jutge de l’Audiència espanyola Manuel García Castellón ha tornat a decretar presó sense fiança per a Eduard Garzón, Xavier Duch, Xavier Buigas i Alexis Codina, detinguts el 23-S, després de tornar-los a prendre declaració. Els independentistes han hagut de tornar a declarar després que la sala penal del tribunal anul·lés l’ordre de presó anterior en considerar que els presos van declarar durant l’audiència breu prèvia a l’ingrés a presó sense tenir informació essencial de les actuacions.

Alerta Solidària
@AlertaSolidaria
⚠️Última hora⚠️ L’Audiència Nacional ha acordat de nou presó preventiva per les 4 @Detingudes23S malgrat les reiterades vulneracions de drets.

Exigim l’alliberament de tots els #PresosPolítics i denunciem la nova maniobra jurídica de l’estat espanyol per mantenir el segrest.

A banda, aquest matí l’Audiència ha comunicat que han refusat els recursos de Ferran Jolis i Jordi Ros, que a diferència dels altres presos sí que van declarar quan van ser detinguts. En dues interlocutòries fetes públiques avui, el tribunal no veu indefensió en el seu cas ni vulneració de drets. La sala encara ha d’estudiar el recurs de Germinal Tomàs.

En declaracions a VilaWeb, el portaveu d’Alerta Solidària, Xavier Pellicer, ha criticat el ‘nyap judicial’ que suposa que haver anul·lat l’ordre de presó sense haver-los deixat sortir de nou i, finalment, tornar-los a empresonar. Segons que entén, la sala ha volgut arreglar les vulneracions de drets que es van cometre amb les detencions perquè ‘se’ls ensorrava el cas’. ‘Això quedarà nul, sigui al Suprem, al Constitucional o a Estrasburg. Les vulneracions de drets i són, i els drets són irrenunciables.
Informa:VILAWEB.CAT (20-11-2019)

308 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: