L’AUDIÈNCIA ESPANYOLA PROCESSA BOYE: VOL INVOLUCRAR-LO EN UN CAS DE NARCOTRÀFIC

L’Audiència espanyola ha acordat el processament de l’advocat Gonzalo Boye pel cas Sito Miñanco. La jutgessa María Tardón, ex-regidora del PP a l’Ajuntament de Madrid, li atribueix un presumpte delicte d’emblanquiment de capitals “en el si d’una organització criminal, procedent del narcotràfic, en concurs amb un delicte continuat de falsificació de document oficial.” També li imposa una fiança de 900.000 euros.

Boye ha negat sempre els fets que li imputen, i va explicar en una entrevista a VilaWeb que fou l’advocat defensor de Miñanco durant tres anys. També va assegurar que un dels advocats processats, Manuel Puente Saavedra, va incriminar-lo per un fet fals en una declaració que va permetre-li la sortida en llibertat l’estiu del 2019.

Gonzalo Boye: ‘Ficar-me a la presó seria un error’

Boye va ser detingut l’octubre del 2019 i va anar a l’Audiència espanyola, que no va imposar-li mesures cautelars. Tardón ha processat José Ramón Prado Bugallo –Sito Miñanco– i 45 persones més per la seva presumpta participació en dues operacions que pretenien introduir a l’estat espanyol quatre tones de cocaïna i per la creació d’un entramat per a emblanquir els diners. No ha estat l’única decisió contra l’advocat de l’Audiència espanyola. Enguany, el febrer passat, la magistrada va ordenar l’embargament dels seus comptes.

El president Carles Puigdemont ha expressat el seu suport a Boye i ha denunciat el “lawfare” de la justícia espanyola.
Informa:VILAWEB.CAT (18-12-2020)

287 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: