L’AUDIÈNCIA NACIONAL AVALA ENVIAR A JUDICI A LA FAMÍLIA PUJOL PER ORGANITZACIÓ CRIMINAL

La Sala Penal de l’Audiència Nacional espanyola ha ratificat la interlocutòria del magistrat José de la Mata en la qual proposava jutjar els membres de la família Pujol Ferrusola per delictes d’organització criminal o associació il·lícita, blanqueig de capitals, delicte contra la Hisenda Pública i falsedat documenta.

La Secció Tercera de la Sala Penal ha anunciat aquest dimarts que rebutja els recursos dels Pujol i confirma íntegrament la interlocutòria de pas a procediment abreujat que va dictar l’instructor per tots els investigats en aquest procediment.

El tribunal també avala en la seva resolució la competència de l’Audiencia Nacional per jutjar la causa. En aquest sentit, assenyala que els principals actes investigats es van realitzar a l’estranger, fonamentalment a Andorra.

La Sala Penal dona per bona la tipificació dels fets com a “associació il·lícita” o “organització criminal. Segons els magistrats, la resolució recorreguda relata una “actuació clarament concertada” de tots els membres de la família Pujol, en relació amb l’obertura i tancament simultani de comptes bancaris a l’estranger, així com el moviment de fons entre ells.

En aquest sentit, veu indicis d’una estratègia orientada a amagar l’origen dels fons, que el tribunal connecta amb “operacions il·lícites determinades” que van tenir com a conseqüència algunes resolucions de l’administració autonòmica catalana.

El tribunal recorda que la qualificació jurídica dels fets és provisional i seran les acusacions en els seus respectius escrits les que efectuïn l’encaix dels tipus penals.

L’Audiencia només ha estimat el recurs de l’empresari Carles Sumarroca Coixet, per al qual acorda l’arxivament de la causa en no haver-se acreditat la seva participació en els fets que se li imputaven al costat del seu fill.

També estima, parcialment, el recurs de Mercè Gironès, a la qual li retira dos delictes contra la Hisenda Pública per l’IRPF dels exercicis 2008 i 2009. El tribunal confirma la resta de delictes que li atribueix De la Mata.

Informa:ELPUNTAVUI.CAT (20-4-2021)

257 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: