L’AUDIÈNCIA NACIONAL ES NEGA A PRACTICAR LA PROVA DELS RECURSOS DEL 17-A

La sala d’apel·lacions de l’Audiència Nacional no dona marge. Els magistrats han dictat una interlocutòria amb què denega no només celebrar vista oral pel recurs a la sentència dels atemptats del 17 d’Agost a Barcelona i Cambrils, sinó que ha denegat la pràctica de la prova que proposaven defenses i acusacions particulars, com la dels pares d’en Xavi, el nen de Rubí assassinat a la Rambla.

Així, l’Audiència clou la possibilitat de revisar molta de la prova que les parts van considerar que no s’havia practicat bé o no era concloent. De fet, els mateixos magistrats apunten que han trigrat a resoldre l’admissió de la prova i la decisió de celebrar vista oral, a la complexitat del sumari, la quantitat de recursos, les llargues sessions del judici oral que va presidir el magistrat Félix Guevara així com l’abundant documentació.

La resolució de la sala d’apel·lacions de l’Audiència Nacional, la segona instància abans de la cassació davant el Tribunal Suprem, arriba just tres setmanes després de les polèmiques declaracions del comissari jubilat, José Manuel Villarejo, amb què implica el director del Centre Nacional d’Intel·ligència, els serveis d’informació espanyol, en la prevenció dels atemptats. Unes manifestacions, per cert, realitzades davant l’Audiència Nacional en el judici que se segueix contra el policia per la causa Tàndem.

De fet, tant defenses com acusacions particulars havien reclamat més prova per aclarir punts com ara les proves d’ADN de l’imam de Ripoll, Abdelbaky Es Satty, les comprovacions dels números de telèfon i els atestats que determinaven els moviments, les declaracions forenses i testificals d’investigadors del cas per acabar de tancar dubtes sobre la prova practicada en el judici oral.

En un dels punts més foscos de la instrucció, com és la identificació del cadàver d’Abdelbaky Es Satty, la Sala és concloent i no deixa cap escletxa per la tesi oficial de la seva mort. “La sentència d’instància, en el fonament de dret sisè, fa un minuciós anàl·isi de les proves relatives a la identificació genètica de les restes cadavèriques trobades a Alcanar i adverteix en primer lloc, de forma correcta, que no es jutja a Abdelbaky És Satty, i afirma que cal concloure del que ha actuat que a l’explosió de la casa d’Alcanar la nit del 16 d’agost del 2017, van morir Youssef Aalla i el citat Abdelbaky És Satty”, resolen.
Informa:ELMON.CAT (27-1-2022)

68 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: