L’AUDIÈNCIA NO DESCARTA QUE EL TRET A ROGER ESPAÑOL L’1-O NO FOS INTENCIONAT

L’Audiència de Barcelona ha obert noves diligències per investigar si el tret de bola de goma que va rebre Roger Español durant l’1-O, que li va treure un ull, va ser intencionat. El tribunal considera que des d’un punt de vista “estrictament processal” no s’ha d’excloure la qualificació d’un delicte de lesions doloses, així creu que les acusacions han de poder exercir les seves qualificacions sobre la base de tipus penal que considerin més concurrent. D’aquesta forma, l’Audiència admet a tràmit els recursos presentats per Òmnium Cultural i el seu vicepresident, Marcel Mauri, després que el jutjat d’instrucció número 7 de Barcelona descartés que l’impacte fos intencionat o imprudent, i no convertís la causa judicial en un procés de sumari.

Fa un mes l’Audiència de Barcelona va desestimar la petició de la fiscalia d’arxivar pràcticament la totalitat de la causa contra mig centenar de policies nacionals per la seva actuació l’1-O a Barcelona. Les magistrades van considerar que hi ha prou indicis per jutjar-los a tots i recrimina al ministeri públic que faci servir arguments ja respostos en interlocutòries anteriors. La fiscalia havia demanat que s’arxivés gran part de la causa i que només es portessin a judici cinc processos per lesions lleus i dos més per lesions greus, entre els que hi ha el cas de Roger Español.
Vols ser el primer a rebre les últimes notícies sobre Barcelona? Clica aquí per subscriure’t al nostre canal de Telegram
Informa:ELMON.CAT (14-6-2021)

250 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: