LAURA BORRÀS ES COMPROMET A ” PROTEGIR EL PARLAMENT DE LA GUERRA BRUTA DE L’ESTAT “

( GEMMA AGUILERA )

La flamant presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha pres la paraula després d’haver rebut la medalla que l’acredita com la segona autoritat del país per demanar “un primer gest”, un minut de silenci per a les víctimes de la pandèmia i de totes les dones i homes d’aquest país que “fan possible que estiguem superant una situació tan greu”. El fet que la sessió constitutiva no s’hagi pogut fer a l’hemicicle és signe d’excepcionalitat, ha dit Borràs, que també ha afegit una segona excepcionalitat, en aquest cas “democràtica”: “No podem ni volem oblidar que la convocatòria d’eleccions va venir propiciada per l’arbitrària inhabilitació de l’honorable president Torra”, ha dit Borràs, avisant que “Catalunya és un poble que no es vol sotmès a ningú i que no accepta tuteles de cap mena per decidir com ha de regir el seu destí col·lectiu”. Borràs, que ha recordat que Carles Puigdemont és el president legítim de la Generalitat i de repassar la repressió contra els consellers i conselleres i la presidenta Carme Forcadell.

Borràs ha assegurat que aquesta legislatura “ha de marcar un punt d’inflexió en l’avenç cap a la independència de Catalunya”. Tanmateix, ha reconegut, “sabem que allò que l’Estat no guanya a les urnes ho intenta guanyar als tribunes”. En aquest sentit, la presidenta de la cambra ha alertat que “l’Estat vol decidir sobre què es pot i què no dialogar en aquesta cambra, però mentre jo sigui presidenta d’aquesta cambra això no passarà: els diputats no tindran altres limitacions que aquelles que imposen els principis democràtics”. Ara bé, Borràs ha traçat una línia vermella: “El que no té cabuda al Parlament és la xenofòbia, el masclisme o l’opressió social i nacional. Serè implacable contra el masclisme i la xenofòbia, serem un mur en defensa de la democràcia i combatrem el feixisme polític que vol retallar els drets de les dones”, ha sentenciat Borràs en clara al·lusió a Vox.

Per tot plegat, Borràs s’ha compromès a “protegir la institució perquè sigui sobirana, el nostre deure és mantenir la inviolabilitat del Parlament, i per tant, no permetrem ingerències del poder executiu i judicial”. En aquest sentit, ha assegurat que “faré que la sobirania del Parament sigui respectada davant d’ingerències de l’exterior”. I ha concretat amb un missatge directe a Madrid: “El Parlament és un dels principals objectius de la guerra bruta i antidemocràtica de l’Estat espanyol contra Catalunya, i la combatré”.

Sobre la seva elecció com a presidenta, Laura Borràs ha reconegut que es va presentar a les eleccions per presidir la Generalitat, però que les urnes “han donat una prelació de força a un altre grup”. Ha dit que hauria estat una opció “més còmoda” anar al Govern, però que ha optat per representar la segona institució del país i defensar la seva sobirania. La diputada juntera ha acabat la seva intervenció amb un “visca la Catalunya democràtica, justa i lliure que des d’avui representem”.
Informa:ELMON.CAT (12-3-2021)

431 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: