L’EMPRESA CATALANA REIG JOFRÉ FABRICARÀ UN MILIÓ DE VACUNES A LA SETMANA

La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha confirmat aquest divendres que l’estat espanyol rebrà 5,5 milions de dosis de la vacuna de Janssen a partir del mes d’abril, de les que 800.000 seran per Catalunya. Durant una visita a la planta de Reig Jofre a Sant Joan Despí acompanyada del comissari de Mercat Interior, Thierry Breton, la ministra ha afegit que la farmacèutica catalana començarà a produir el vaccí monodosi de Johnson&Johnson a mitjans de juny amb una capacitat màxima d’un milió de dosis diàries. De la seva banda, el comissari Breton ha deixat clar que tot i els problemes de subministrament d’AstraZeneca, la UE garantirà a Espanya “el que necessiti” per assolir la immunitat de grup a l’estiu.

La ministra d’Indústria, Reyes Maroto, i el comissari de Mercat Interior, Thierry Breton, han visitat la fàbrica de Reig Jofre a Sant Joan Despí, principalment el nou edifici on es produirà la vacuna de Janssen a partir del mes de juny, acompanyats del CEO de la companyia, Ignasi Biosca. Abans, i a les mateixes instal·lacions, Maroto i Breton s’han reunit durant mitja hora per tractar diversos assumptes.

Durant els parlaments, tant la ministra com el comissari han insistit en més d’una ocasió que la UE i els diferents països que la formen estan treballant “intensament” de forma conjunta i coordinada per vacunar el 70% de la població a finals del mes de juliol per, d’aquesta manera, assolir la immunitat de grup i començar a recuperar “la normalitat”. “Els països membres i les farmacèutiques estan treballant molt dur per tal que es compleixin els terminis previstos”, ha afegit Breton.

El comissari ha dit que és important entendre que cap país serà capaç de produir per sí sol les vacunes que si li calen i que Europa ha d’estar “unida” en aquest lluita contra la covid-19. Aquí, per exemple, ha assegurat a Maroto que la UE lliurarà a Espanya les dosis “que necessiti” per assolir aquest immunitat de grup a l’estiu.

Tot i que no ha volgut avançar xifres, la ministra Maroto ha assenyalat que Espanya comptarà amb quatre plantes per produir vacunes, comptant la de Reig Jofre, i que la seva contribució a la producció europea de vacunes serà “molt important”. En aquest punt, ha assenyalat que només a la planta Reig Jofre a Sant Joan Despí es produiran un milió de dosis diàries del vaccí de Janssen. “Comptem amb les potencialitat suficients, entre elles 82 fàbriques d’empreses farmacèutiques, per contribuir decisivament”, ha reblat.

Sobre els problemes de subministrament d’AstraZeneca, Reyes Maroto ha destacat que la CE ha reforçat els controls de les llicències per obligar l’empresa a “complir amb el pactat”. Aquí, ha volgut aclarir que la indústria farmacèutica europea està treballant amb “rigor” i que l’”anomalia” en aquest sentit és la farmacèutica britànica. En el mateix sentit, Breton ha afegit que totes les empreses estan treballant “extremadament bé” i que tot i els problemes que estan tenint amb una d’elles, seran capaços d’entregar les dosis necessàries a tots els estats membres.

En contraposició al d’AstraZeneca, tant Maroto com Breton han destacat el cas de Reig Jofre, que en un temps “rècord” estarà en disposició de fabricar uns 55 milions de vacunes en el segon quadrimestre de l’any.
Informa:ELMON.CAT (27-3-2021)

377 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: