L’EN√ąSIMA ENGANXADA ENTRE SALELLAS I MARCHENA PROVOCA ” UN PROFUND MALESTAR” AL TRIBUNAL

No √©s la primera vegada que el president de la sala del judici del Proc√©s, Manuel Marchena, s’enganxa amb Benet Salellas, l’advocat del president d’√ímnium Cultural, Jordi Cuixart. Per√≤ les discrep√†ncies entre tots dos s’han accentuat amb la declaraci√≥ dels testimonis proposats per la defensa de Cuixart aquesta setmana i s’han fet evidents avui amb el testimoni de la fil√≤sofa Marina Garc√©s. Marchena ja l’havia tallat quan intentava explicar que la vig√≠lia de l’1-O no va anar a cap escola perqu√® tenia febre i l’ha acabat renyant quan ha parlat de l'”al¬∑lucinaci√≥” que li va provocar l’actuaci√≥ de la policia espanyola a Barcelona. “Vost√® no ve aqu√≠ a explicar el seu grau d‚Äôal¬∑lucinaci√≥ ni el seu estat febril”, li ha dit Marchena, que ha tallat la fil√≤sofa cada vegada que parlava de la seva percepci√≥ l’1-O.

Marchena a Garc√©s: “No ens parli de la seva febre. Les seves d√®cimes no tenen transcend√®ncia”

Salellas ha acabat recordant al tribunal que aquest tipus de valoracions s√≠ que es van permetre als agents dels cossos de seguretat de l’Estat que van declarar per l’1-O a petici√≥ de la Fiscalia. Marchena ha insistit a l’advocat que ceny√≠s les seves preguntes a fets. Salellas ha fet constar la seva queixa formal per la “indefensi√≥” que creu que es provoca a les defenses limitant l’interrogatori i ha acabat renunciant a fer m√©s preguntes a Garc√©s. “Molt millor”, li ha etzibat el magistrat.

Marchena retreu a Salellas que vulgui donar una lli√ß√≥ constitucionalista al tribunal: “√Čs un insult”

En acabar la sessi√≥ matinal, fonts del tribunal han expressat el seu “profund malestar amb l’estrat√®gia de defensa” de Jordi Cuixart i el “comportament de testimonis i advocats”. Consideren “intolerable la provocaci√≥ al tribunal” i asseguren que “ratlla els l√≠mits del codi deontol√≤gic de l’advocacia”.

Marchena i Salellas ja es van enganxar durant la declaraci√≥ dels juristes Enoch Albert√≠ i Joan Vintr√≥. El magistrat va retreure al lletrat que intent√©s donar una lli√ß√≥ de dret constitucional al tribunal a trav√©s de la declaraci√≥ dels dos testimonis. “√Čs un insult”, li va dir llavors. El president del tribunal ha tallat altres interrogatoris de la defensa de Cuixart, com ara el del secretari general de Comissions Obreres, Javier Pacheco, quan explicava el posicionament del sindicat respecte al 20-S o el Pacte pel Refer√®ndum.

L’actitud de Varela

Durant l’interrogatori dels testimonis de les defenses tamb√© s’ha fet notar l’actitud d’un altre dels magistrats membres del tribunal, Luciano Varela. El magistrat ja va reaccionar amb comentaris de desaprovaci√≥ en veu baixa als seus companys de taula al relat dels primers testimonis de votants de l’1-O que van compar√®ixer al Suprem el passat 30 d’abril. Aquest dimarts ho ha repetit durant la declaraci√≥ ‚Äďa petici√≥ tamb√© de la defensa de Cuixart‚Äď del portaveu del sindicat educatiu USTEC, Ramon Font. √Čs aquesta actitud la que ha provocat que Font pregunt√©s a Marchena si havia fet o dit “alguna cosa malament” abans de continuar responent les preguntes de l’acusaci√≥.

El portaveu del sindicat majoritari de mestres vincula directament l’1-O amb les activitats pr√®vies a les escoles

El moment s’ha produ√Įt poc despr√©s que Font reconegu√©s, a preguntes de les acusacions, que el moviment Escoles Obertes estava directament vinculat a l’1-O i que en cap moment es va demanar perm√≠s per realitzar aquestes activitats. Tot i aix√≠, el portaveu del sindicat USTEC ha negat que l’objectiu fos impedir l’acci√≥ de la policia mantenint els centres oberts, sin√≥ reivindicar “el dret d’usar les escoles”.

Informa:ARA.CAT (14-5-2019)

 

366 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: