L’ENTORN DE PUIGDEMONT TORNA A DONAR CARABASSES A ARAGONÈS : NI ARTADI NI RIUS

Un nou “no” al president Pere Aragonès des del cercle interior de Carles Puigdemont. Si dimecres la diputada Elsa Artadi anunciava la seva decisió de no formar part del nou executiu català, del que n’hauria estat la número 2, en tant que era l’escollida per ocupar la vicepresidència i el Departament clau d’Economia, aquest mateix dissabte s’ha conegut que el vicepresident de JxCat, Josep Rius, que havia de suplir a Artadi a vicepresidència i a Afers Exteriors (l’elegit per Economia és Jaume Giró), també ha declinat l’oferta.

Un nou revés des de l’entorn de Puigdemont a Aragonès. El segon en tres dies i que obre l’interrogant sobre qui serà el cap visible de Junts al govern. Un valor en alça com el futurible Conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró? O bé Damià Calvet o Ramon Tremosa que en principi havien de quedar exclosos? Tremosa, a més, segons ens expliquen fonts properes als dos socis de Govern, no té precisament el que se’n diria una relació massa fluida amb el president de la Generalitat. Podrien conviure dues personalitats enfrontades en el si del Govern? I més quan la intenció del nou executiu és no repetir errors de l’anterior, el del president Quim Torra, en el que la tensió amb el llavors president en funcions Aragonès quedava patent a cada intervenció pública dels dos pesos pesants?

Rius, home de l’absoluta confiança de Puigdemont i número 2 del partit, era vist com un home clau per a desplegar la política internacional de la Generalitat i sobretot, llimar asprors amb el president de Junts. L’actual eurodiputat, que pretenia controlar l’acció de Govern del govern des del Consell de la República, arran del pacte d’investidura i legislatura va quedar absolutament despenjat del poder. Cap càrrec institucional ni funció executiva que reflectís el pes que té la seva figura encara en el món de l’independentisme. Josep Rius, en el seu lloc de conseller d’Afers Exteriors, havia d’estar en contacte amb Waterloo i mantenir informat i satisfet a Puigdemont.

Com bé dèiem veurem qui acaba ocupant vicepresidència, però també qui serà l’escollit o escollida per un altre despatx important de la Generalitat, el del Departament d’Exteriors.
Informa:RACOCATALA.CAT (22-5-2021)

385 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: