L’ENTRENADOR MADRILENY DEL GIRONA DEFENSANT EL CATAL√Ä: IMPRESSIONANT

Espectacular discurs a la sala de premsa del Girona del seu entrenador Miguel √Āngel S√°nchez Mu√Īoz. Als 46 anys el conegut en el m√≥n del futbol com a M√≠chel o el ni√Īo de Vallecas, t√© clar com arribar a Catalunya a treballar inclou aprendre la llengua pr√≤pia del pa√≠s.

Ha entrenat al Rayo Vallecano, al Huesca i des de fa dos mesos al Girona. Atents a la seva resposta en la roda de premsa prèvia la Fuenlabrada-Girona de diumenge, perquè molts haurien de prendre nota. Fa dos mesos que viu a Catalunya. 70 segons màgics de Vídeo:

El v√≠deo t√© 150 mil visualitzacions. M√≠chel: “Quiero conocer toda la cultura y tradici√≥n de aqu√≠. Me he sentido s√ļper bien tratado y querido. Joder, a m√≠ me han ense√Īado esto: que tengo que ser una persona que sepa adaptarse y empatizar con la cultura y el sitio que, encima, me est√°n dando trabajo.

O sea que soy un agradecido y quiero estar aqu√≠ mucho tiempo para poder parlar catal√† contigo. Va a llevar su tiempo. Ayer estuve en la Feria empap√°ndome de la cultura de aqu√≠. Me gusta estar con mi ciudad”.

A les xarxes el seu club s’ha emocionat amb un cor vermell i els seguidors es desfan d’orgull:

Fa pocs dies ja va mostrar el seu tarannà. Aquest dilluns en el post partit entre el Girona i el Saragossa a Montilivi RAC1 o Catalunya Ràdio li fan la pregunta en català. Ell la respon sense cap problema, això sí, en la llengua que domina, el castellà.

Cap a la part final, en una de les darreres preguntes, un periodista li diu: “Est√†s comentant que a l’equip li costa sense pilota, que pateix… Com es fa per aprendre a patir sense pilota?”. M√≠chel posa cara de no haver-ho ent√®s del tot: “No te he entendido ahora, de verdad”. El periodista li diu si li fa en castell√†. Ell respon que “como quieras”.

El periodista li tradueix: “¬ŅQu√© tiene que hacer el equipo para aprender a sufrir sin bal√≥n?”. I M√≠chel: “Ah!…”. El que √©s destacable √©s que abans de respondre, li pregunta, interessat, al periodista: “¬ŅC√≥mo lo has dicho en catal√°n?”. Li repeteixen: “Patir sense pilota”. Ell assenteix, com processant-ho i guardant-ho al disc dur: “Ah, vale, es que no lo hab√≠a entendido eso”. Pots veure-ho aqu√≠.

Una bona alternativa si no ve Xavi al Bar√ßa. Com diria Jordi √Čvole: sona M√≠chel. El bo.
Informa:ELNACIONAL.CAT (1-XI-2021)

85 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: