L’ENVIAMENT DE POLICIES ESPANYOLS A LA DIADA INDIGNA L’INDEPENDENTISME

L’enviament de policies espanyols per la Diada, com el ministeri de l’Interior ja va fer davant el referèndum de l’1-O, llavors amb un govern del PP, ha irritat l’independentisme. Com va informar divendres El Nacional, fins a 250 agents antiavalots del Cos Nacional de Policia (CNP) es desplaçaran a Catalunya dins de l’operatiu dissenyat per la policia espanyola per reforçar la seva presència en ocasió de la celebració de la Diada Nacional. Es tractarà d’efectius desplaçats expressament des de Castella, Astúries i el País Valencià.

L’advocat Gonzalo Boye s’ha preguntat obertament: “Per què tot això?”.

¿Para qué todo esto?

Interior vuelve a enviar antidisturbios de fuera de Catalunya para la Diada https://t.co/78TkajsAF6

— Gonzalo Boye (@boye_g) September 9, 2020
Alguns ho han atribuït a la possibilitat que el govern espanyol ja tingui notícia que la sentència del Tribunal Suprem sobre el president Quim Torra serà inculpatòria. I també hi ha hagut altres reaccions:

Al Gobierno quizás les han filtrado la sentencia del TS contra el MHP @QuimTorraiPla.

— Miquel 👨‍⚖ (@Miquelnn) September 9, 2020
Para hacer amigos como siempre… pic.twitter.com/RISYiCJziA

— BANANOCRACIA (@bergista1) September 9, 2020
Dicen que es España pero cada vez dejan más claro que es una colonia.

— Vesper (@Victor_LM_0) September 9, 2020
Somos una colonia. Estamos ocupados y en las fechas señaladas (celebraciones propias de la colonia) envían refuerzos para recordarnos quien manda y “reblandecernos” como a los pulpos antiguamente. 😉

— Joaquin Rubio Bueno (@BuenoRubio) September 9, 2020
Gens en absolut, Malika. Aquest cony de castellans no ens coneixen. Son un poble de senyors i vassalls. No saben la força que ens dona als catalans el sentir-nos part d’un poble de ciutadans LLIURES.

— Josep Maria (@BetriuJosep) September 9, 2020
Vendrán a expandir el coronavirus así subirá el contagio en Barcelona y será igual que Madrid .

— Antoni.C.H (@AntoniC22347949) September 9, 2020
Necesitan portadas para tapar las vergüenzas del Emérito? La bajada, de pensiones, las cloacas del Estado…

— ||*|| Ana ♍🎗🦋🌻 (@anitacaldes) September 9, 2020
Segons fonts policials, la missió d’aquests efectius de reforç serà garantir la seguretat d’edificis de titularitat estatal, com ara la Delegació del govern espanyol a Barcelona i les subdelegacions de Tarragona, Lleida i Girona, l’Institut Nacional de la Seguretat Social i la Tresoreria General de la Seguretat Social, entre d’altres.

Es tracta d’edificis davant dels quals hi ha previstes mobilitzacions convocades per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), que a causa de la pandèmia enguany no prepara una manifestació multitudinària sinó concentracions puntuals amb estrictes mesures de distanciament social per prevenir contagis.
Informa_:ELNACIONAL.CAT (10-9-2020)

198 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: