El mĂ xim exponent del barcelonisme i el futbolista que ha liderat els majors èxits de la història del Barça ara tindrĂ  un nou reconeixement. Messi, per tant, rebrĂ  el guardĂł que el distingeix com a una de les “persones naturals o jurĂ­diques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya en la defensa de la seva identitat”.

“Per la seva fabulosa trajectòria esportiva, que l’ha dut a ser reconegut com el millor futbolista de tots els temps. (…) En un esport de masses com el futbol, Leo Messi encarna uns atributs socials tan primordials com  la humilitat, l’honestedat, l’aprenentatge, la creativitat, el sentit d’equip i el respecte”, expliquen com a alguns dels motius del guardĂł.

A banda dels seus mèrits esportius, tambÊ respon a la implicaciĂł del jugador amb la societat catalana. Sobretot a travĂŠs de la FundaciĂł Leo Messi, que ha finançat part de la construcciĂł del Sant Joan de DĂŠu Pediatric Cancer Center, que es convertirĂ  el centre oncològic infantil mĂŠs gran d’Europa. I mĂŠs desprĂŠs d’haver havia col¡laborat amb la Maternitat de l’Hospital ClĂ­nic de Barcelona i amb la Vall d’Hebron per millorar l’estada dels nens i adolescents ingressats.

TambĂŠ reconeguda amb la Creu de Sant Jordi aquest 2019 ha estat la corredora de muntanya NĂşria Picas.

Felicitacions a l’argentĂ­

Una notĂ­cia que ha estat encaixada amb molta alegria dins del barcelonisme. El mateix club ha felicitat el seu millor futbolista pel reconeixement.

Messi segueix els passos de Johan Cruyff, l’altre guardonat amb la Creu de Sant Jordi que va ser part del mĂłn del futbol culer, i que va ser distingit amb aquest honor a l’any 2006. Un altre blaugrana com el jugador de bĂ squet Juan Antonio San Epifanio ‘Epi’ va ser premiat al 1996. I tambĂŠ entre els reconeguts, però amb la Medalla d’Honor al Parlament al 2011, va ser Pep Guardiola.

Informa: