El màxim exponent del barcelonisme i el futbolista que ha liderat els majors èxits de la història del Barça ara tindrà un nou reconeixement. Messi, per tant, rebrà el guardó que el distingeix com a una de les “persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya en la defensa de la seva identitat”.

“Per la seva fabulosa trajectòria esportiva, que l’ha dut a ser reconegut com el millor futbolista de tots els temps. (…) En un esport de masses com el futbol, Leo Messi encarna uns atributs socials tan primordials com  la humilitat, l’honestedat, l’aprenentatge, la creativitat, el sentit d’equip i el respecte”, expliquen com a alguns dels motius del guardó.

A banda dels seus mèrits esportius, també respon a la implicació del jugador amb la societat catalana. Sobretot a través de la Fundació Leo Messi, que ha finançat part de la construcció del Sant Joan de Déu Pediatric Cancer Center, que es convertirà el centre oncològic infantil més gran d’Europa. I més després d’haver havia col·laborat amb la Maternitat de l’Hospital Clínic de Barcelona i amb la Vall d’Hebron per millorar l’estada dels nens i adolescents ingressats.

També reconeguda amb la Creu de Sant Jordi aquest 2019 ha estat la corredora de muntanya Núria Picas.

Felicitacions a l’argentí

Una notícia que ha estat encaixada amb molta alegria dins del barcelonisme. El mateix club ha felicitat el seu millor futbolista pel reconeixement.

Messi segueix els passos de Johan Cruyff, l’altre guardonat amb la Creu de Sant Jordi que va ser part del món del futbol culer, i que va ser distingit amb aquest honor a l’any 2006. Un altre blaugrana com el jugador de bàsquet Juan Antonio San Epifanio ‘Epi’ va ser premiat al 1996. I també entre els reconeguts, però amb la Medalla d’Honor al Parlament al 2011, va ser Pep Guardiola.

Informa: