L’EQUIP DE JURISTES D’ASENS TREBALLA EN ELS MARGES I ABAST D’UNA LLEI D’AMNISTIA

L’equip de juristes que dirigeix Asens treballa en “els marges” i l’abast d’una llei d’amnistia.

La vice-presidenta espanyola Yolanda Díaz la veu constitucional i troba que hauria d’incloure els policies de l’1-O

L’advocat i ex-president del grup de Podem al Congrés, Jaume Asens, treballa conjuntament amb un equip de juristes en una proposta de llei d’amnistia amb què puguin convèncer Junts i ERC per fer possible la investidura de Pedro Sánchez com a president espanyol. La vice-presidenta segona del govern espanyol i dirigent de Sumar, Yolanda Díaz, ha dit avui que treballen en quins han de ser “els marges” de la llei, és a dir, en quins fets i quines persones hauria d’incloure. Asens va dir ahir en una entrevista a El País que és partidari que la llei inclogui els policies espanyols acusats per la brutalitat de l’1-O.

“Parlem de la formalització d’una llei”, deia avui Díaz, “i la discussió és en els marges de la llei, la distància temporal i l’afectació de les persones implicades. Perquè hi ha multiplicitat de supòsits: hi ha persones que han posat urnes, hi ha agents de l’autoritat que també estan encausats per diferents comportaments. Aquesta és la complexitat de la norma, però és absolutament constitucional”.

Sumar entén que hi ha “multiplicitat de supòsits” i que la norma haurà de deixar clars quins són els que queden recollits a la norma. I tant Yolanda Díaz com Asens afirmen que –contràriament a allò que apuntava el PSOE i l’informe dels lletrats que va impedir que la qüestió es pogués debatre al congrés el 2021— la llei és constitucional, perquè no prohibeix pas l’amnistia i, a més, “l’article 666.4 de la Llei d’enjudiciament criminal parla d’aquesta forma d’extinció de la responsabilitat penal”.

A hores d’ara, segons Díaz, encara no sap dir quanta gent es podria beneficiar de la hipotètica llei d’amnistia que preparen Asens i l’equip de juristes d’ençà de fa un mes.
Informa:VILAWEB.CAT (28-VIII-2023)

57 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: