L’ERROR D’ERC AMB EL SUPLICATORI DE LAURA BORR√ÄS

“Imparcialitat tribunal√≠cia ”
BERNAT JOAN )

Vaig pensar que m’hauria d’asseure davant una colla de senyors que no parlen la meua llengua, que no coneixen la meua illa, que no tenen cap noci√≥ de la nostra cultura, que viuen a m√©s de cinc-cents quil√≤metres de casa i per als quals som poc menys que enemics i que, inevitablement, em condemnarien per haver cantat unes can√ßons. I vaig decidir agafar transport i anar-me’n lluny, on uns altres jutges m√©s imparcials (que tampoc no parlen la meua llengua, que tampoc no coneixen la meua cultura, per√≤ que almanco no hi s√≥n hostils) em deixarien viure en llibertat. Ho diu, en una piulada una mica m√©s curta, en Valt√≤ny, en Josep Miquel Arenas, el raper de sa Pobla, Mallorca, que viu exiliat a Brussel¬∑les des de fa un parell d’anys. En Valt√≤nyc decideix partir cap a l’exili, per unes can√ßons cantades en l’adolesc√®ncia, perqu√® pensa que els jutges espanyols no seran imparcials.

Amnistia Internacional, Human Rights Watch, el Comissionat dels Drets Humans de l’ONU, etc, etc, etc, han dubtat de la imparcialitat de la Just√≠cia en els judicis netament pol√≠tics que han tengut lloc a partir de l’any 2017. El Tribunal d’Estrasburg va dir que Puigdemont, Com√≠n, Ponsat√≠ i Junqueras eren eurodiputats, quan la Junta Electoral Central espanyola deia que no. Junqueras, malgrat el Tribunal d’Estrasburg, continua a la pres√≥. I no a l’esc√≥ del Parlament, on hauria de ser. El tribunal que va jutjar els l√≠ders pol√≠tics catalans era format √≠ntegrament per unionistes espanyols, √©s a dir, per persones d’una ideologia hostil a la de les persones jutjades. Comentant-ho amb experts que fan el seguiment de la CELROM, vaig posar de manifest que tots els jutges i fiscals eren hispanoparlants, i tots els acusats catalanoparlants. Voleu m√©s parcialitat, en la composici√≥ d’un tribunal? Als oficials del Consell d’Europa amb qui ho vaig comentar no els va fer falta ni una sola informaci√≥ m√©s, per tenir una perspectiva clara de com havia anat el judici.

Per aix√≤ no puc entendre que ERC no voti en contra del suplicatori a Laura Borr√†s, cap de files de Junts per Catalunya al Congr√©s dels Diputats. No ho podria entendre encara que Laura Borr√†s fos m√©s corrupta que Al Capone, Totto Ri√Įna, Salvatore Maranzano, Lucky Luciano, Frank Costello, Joseph Ferrara i tots els altres caps de la m√†fia junts. Perqu√® saben que no tendr√† un judici just. Que el judici ser√† almanco tan injust com el que varen patir Junqueras, Romeva i companyia. Que els qui la jutjaran seran, ideol√≤gicament, com els jutges que haurien fet tancar en Valt√≤nyc. En aquest cas, trob totalment irrellevant si Borr√†s va fer irregularitats o no quan dirigia la Instituci√≥ de les Lletres Catalanes. No m’interessa. √Čs molt m√©s greu que els qui la jutjaran siguin tots unionistes espanyols, tots mon√†rquics, tots castellanoparlants, tots hispanoc√®ntrics, que no el que hagi pogut fer la diputada catalana.

208 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: