LES AUTOPISTES CATALANES TORNEN A OMPLIR-SE D’ESTELADES

Un any més, els ponts de les autopistes catalanes s’han tornat a omplir d’estelades i proclames independentistes en plena Operació Tornada de les vacances d’estiu. L’acció ha estat organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana sota el lema “Ponts per la Independència” i s’ha dut a terme arreu del territori de manera conjunta amb entitats locals.

Diversos manifestants han compartit imatges a les xarxes, on es veuen alguns trams tenyits de groc. Des de l’ANC han celebrat el desenvolupament de l’acció i asseguren que demostra que “hi som, perquè no hem marxat mai”.

Ponts per la llibertat, ara mateix a l’AP-7, a La Selva. Gràcies i força, companyes i companys de l’@assemblea!! #NoSurrender #XarxaIndependència #11S2020 pic.twitter.com/dZ3mA0GOA3

— David Fernàndez (@DavictusCat) August 30, 2020
Avui hem estat al pont de l’AP7 a Vilademuls difonent la independència com el camí més útil per tirar endavant el país. #xarxaindependencia pic.twitter.com/ot13BAj8Tt

— ANC Pla de l’Estany (@ANCPlaEstany) August 30, 2020
🔵 Ja som al pont del Carrefour a l’AP-7 entre #SantCugat i #Rubi

Perquè creiem que la via unilateral és la única, però ens hem de fer veure.
Fes que #XarxaIndependència sumi a la república!

👉🏻 Construir un futur, ser independents!@assemblea pic.twitter.com/Ob481LkuGh

— ANC Sant Cugat 🎗 (@ANCsant_cugat) August 30, 2020
🔵 #Urquinaona, #Aeroport #ElPertús sí, i tant.#PontsPerlaIndependència… que son més lliristes, doncs també!

Pont del Carrefour a l’AP-7 entre #SantCugat i #Rubi
👉🏻 Visca la República i Catalunya Lliure.@assemblea@ANCsant_cugat pic.twitter.com/HKrlGIxNoC

— Josep Lliberia 🎗 #Independència (@Llibe) August 30, 2020
Les territorials de l’@assemblea tornen a omplir els ponts de l’AP7 d’independència i llibertat #nosurrender #xarxaindependència pic.twitter.com/WxWz8ZAxF6

— Adrià Alsina Leal (@AdriaAlsina) August 30, 2020
Avui hem saludat als que venien
Hem acomiadat als marxaven
Hem demostrat que hi som perquè no hem marxat mai
Benvinguts a la República Catalana pic.twitter.com/V1fO0dyo8z

— ANC Quart 🎗 (@AncQuart) August 30, 2020
L’acció, fins i tot, ha traspassat fronteres i ha arribat a fer-se a Gal·les.

🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿People from across Wales are flying the independence flag on bridges today!!!
🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿Avui els gal·lesos han mostrat el seu suport a la #independència penjant la bandera gal·lesa en els ponts arreu del país!!!
Molt bona iniciativa de @YesCymru ❤

#indyWales 🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿 #Annibyniaeth pic.twitter.com/C9GtINld6l

— ANC Euskal Herria (@ANCEuskalHerria) August 29, 2020
Escalfant motors per la Diada
D’aquesta manera, l’ANC escalfa motors per la Diada d’enguany, un 11 de setembre peculiar per la situació sanitària que viu Catalunya però que, segons han avançat, seguirà sent igual de reivindicatiu.

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha explicat que es farà una “mobilització presencial molt descentralitzada amb estrictes mesures de distància”. De moment, hi ha confirmats 90 punts de concentració al territori per la Diada, on sempre es complirà la distància de 2 metres entre manifestants i l’ús obligatori de mascaretes.

Malgrat que la mobilització es farà en diferents punts del territori, hi haurà un acte polític central a Barcelona amb diversos parlaments amb la idea que es pugui seguir arreu de Catalunya. Aquest tindrà lloc davant la seu de l’Agència Tributària espanyola, situada a la Plaça Letamendi. A la capital catalana també hi haurà altres actes en punts emblemàtics de la ciutat com l’edifici històric de la Universitat de Barcelona, a la plaça de la Universitat; el Banc d’Espanya, a la plaça de Catalunya; i a la seu de la Seguretat Social espanyola, a la cruïlla del carrer d’Aragó amb el passeig de Gràcia.

Paluzie ha demanat “no renunciar a drets fonamentals” com el de manifestació i ha comparat la protesta amb la tornada a la feina de la ciutadania malgrat la pandèmia de la Covid-19. “El dia Onze de Setembre l’independentisme ha d’explicar i exposar al carrer el seu missatge polític amb moltíssimes mesures. És un dia molt important per reivindicar la independència”, ha assegurat.
Informa:ELNACIONAL.CAT (30-8-2020)

254 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: