LES DRETES ESPANYOLES TREUEN FOC PELS QUEIXALS AMB L’EUROPARLAMENT

La dreta i l’extrema dreta espanyola no han paït encara la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) que reconeix la immunitat d’Oriol Junqueras. PP, Vox i Ciutadans s’hi van referir com un atac a la sobirania de l’estat espanyol. Però el comunicat del Parlament Europeu, que desautoritza la Junta Electoral espanyola (JEC) i assegura que Junqueras, Puigdemont i Comín són eurodiputats d’ençà del 2 de juliol, encara ha generat més indignació.

El dirigent de Ciutadans a Brussel·les, Luis Garicano, ha demanat al president de l’Eurocambra, David Sassoli, que rectifiqui i que ‘respecti l’actuació de la justícia espanyola’. L’acusa d’extralimitar-se i de menystenir la decisió de JEC que va dictar la inhabilitació de Junqueras sense esperar la posició del Tribunal Suprem al respecte.

‘Ens demanem si Sassoli ha rebut una trucada de Sánchez per actuar d’aquesta manera tan precipitada i sorprenent. A la Moncloa estan molt nerviosos per la votació de demà i s’ha demostrat que estan disposats a pagar el preu que calgui’, ha afegit.

D’una altra banda, Vox encara ha anat més enllà i ha atacat directament Sassoli, a qui acusa de prevaricar i de fer cas omís a la separació de poders i la sobirania de l’estat espanyol. Santiago Abascal ha assegurat que ‘Brussel·les no pot trepitjar’ la sobirania d’Espanya i ha afegit que ‘els enemics d’Espanya a Europa volen aprofitar que tenim un president delinqüent per debilitar més la nostra nació’.

Finalment, el PP ha exigit a Sassoli que ‘assumeixi i accepti’ la resolució de la JEC que inhabilita Junqueras. En aquest sentit, Dolors Montserrat ha defensat que l’organisme electoral és ‘l’òrgan legítim i competent’ per a dirimir si el dirigent d’ERC pot prendre possessió del seu escó a Estrasburg.
Informa:VILAWEB.CAT (6-1-2020)

242 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: