LES ELECCIONS AL BARÇA SE CELEBRARAN AL VOLTANT DE LES FESTES DE NADAL

Carles Tusquets, president de la comissió gestora del Barça, ha anunciat aquest dilluns en una compareixença telemàtica que les eleccions a la presidència del club blaugrana se celebraran “al voltant de les festes de Nadal”.

La comissió gestora es va fer càrrec del club el passat dimecres 28 d’octubre, l’endemà de la dimissió de Josep Maria Bartomeu i tota la seva junta, amb la missió principal de convocar eleccions abans dels 3 mesos vinents. Una setmana després, Tusquets ha assegurat que els comicis seran “al voltant de les festes de Nadal” sempre que la situació del coronavirus a Catalunya ho permeti. “No es poden fer abans, se celebraran el més aviat possible”, ha dit.

El pla és que les eleccions es duguin a terme en dos dies per tal de prevenir el contagi de la Covid-19. En aquest sentit, les dates amb més opcions són el diumenge 20 i dilluns 21 de desembre, just abans de les vacances de Nadal. Si els comicis no se celebren aquests dies, podrien posposar-se fins al diumenge 17 i dilluns 18 de gener, una setmana després de l’inici de les campanyes electorals.

Tusquets, d’altra banda, ha admès que pensa “parlar amb tots els candidats” i ha reconegut que encara no s’han reunit amb la Generalitat. “Acabem de crear un equip de treball per dur a terme aquestes converses”, ha afegit.

El president de la junta gestora ha obert la porta a utilitzar diferents punts de vot “per tal que puguin votar el major nombre de socis possible” i ha avalat el vot per correu, però en canvi ha descartat el vot electrònic, ja que els estatuts del club i la llei de l’esport no contemplen la seva utilització.

Els candidats, doncs, ja tenen una data aproximada al calendari. Els qui han confirmat que es presentaran als comicis són Víctor Font, Jordi Farré, Lluís Fernández Alà —tal com va avançar ElNacional.cat—, Toni Freixa i Pere Riera. A aquests noms podrien sumar-s’hi Joan Laporta, Jordi Roche, Emili Rousaud, Xavier Vilajoana i Juan Rosell, cinc figures que no han oficialitzat la seva candidatura però que sonen com a forces presidenciables.
Informa:ELNACIONALCAT (2-11-2020)

188 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: