LES ELECCIONS DEL 14-F SE CELEBRARAN EN PAVELLONS I NO EN ESCOLES

Les eleccions del 14 de febrer no se celebraran en escoles -com és habitual- i tindran lloc en pavellons per tal de garantir “un aforament de baixa densitat” amb una distància de 2,5 metres entre persones, segons especifica el document de protocol d’aquests comicis elaborat pel Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat i aprovat pel Procicat. ‘El Matí de Catalunya Ràdio’ ha avançat aquesta informació, que especifica que “hi haurà espais d’espera a l’aire lliure o al carrer”.

S’utilitzaran espais alternatius a les escoles i, en cas que no hi hagi alternativa, només s’utilitzaran els centres educatius com a punt de votació si hi ha una “neteja i desinfecció especialment acurada de tot l’espai abans de l’activitat lectiva ordinària”. El document preveu un mínim de dues cues per votar dins dels col·legis electorals: una d’específica per a col·lectius vulnerables i una altra per a la resta de votants. Els centres també hauran de ventilar-se constantment.

A les cues de l’interior i de l’exterior serà obligatori respectar la distància d’un metre i mig i “garantir el compliment de l’obligació de l’ús de mascareta”. Només podrà accedir al centre de votació el votant, sense acompanyant excepte els casos que es requereixi assistència. Així doncs, no es permetrà circular entremig de les cues i s’utilitzaran sistemes que garanteixin l’ordre de la cua als espais interiors com tanques o cintes. “No es permetrà sortir de la fila per recollir paperetes, o avançar-se fins a l’interior del centre”, apunta el document.

Segons el document, es farà test d’antígens als membres de la mesa i al personal acreditat (responsables de l’administració i de seguretat, interventors…) abans de constituir-se la mesa. També se’ls prendrà la temperatura, que haurà de ser inferior a 37.5 i hauran d’entregar una declaració d’auto-responsabilitat on declararan que no tenen altres simptomatologies compatibles amb la covid-19.

L’objectiu del Govern és prioritzar que els votants portin el sobre amb la papereta des de casa i, per aquest motiu, durant la campanya institucional es promourà aquesta pràctica. Tenint en compte les circumstàncies excepcionals per la pandèmia, el Govern demanarà a la Junta Electoral Central reforçar el procediment d’elecció de membres de mesa per tal de “garantir el nombre de suplents necessaris per substituir aquells que el dia de les eleccions hagin donat positiu en els tests d’antígens o tinguin una simptomatologia compatible amb la covid-19”.
Informa:ELMON.CAT (10-11-2020)

193 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: