LES EXPORTACIONS CATALANES ASSOLEIXEN LES XIFRES MÉS ALTA DE LA HISTÒRIA

(JÚLIA CATARINEU)
Les vendes de les empreses catalanes a l’estranger han superat els 80.500 milions d’euros el 2021 i han recuperat els nivells prepandèmia amb un creixement del 9% respecte el 2019. En concret, han crecut un 21,5%, i segons el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent “el sector exportador és el veritable tractor de la recuperació econòmica d’aquest país” i destaca “la robustesa i resiliència de l’economia catalana i del seu teixit empresarial”.

La conselleria d’Empresa i Treball ha presentat -de la mà d’Acció- aquest dimarts els resultats de les exportacions catalanes d’aquest any. Torrent ha posat de manifest que “Catalunya és una de les regions més prosperes en termes d’exportacions” i també ha afegit que “és converteix en el ,ajor exportador del sud d’Europa”. Així doncs, Torrent ha estimat que ja s’han superat els obstacles que va posar en el punt de mira la pandèmia i que, contra tot pronòstic, els resultats del 2021 han estat “millors que le sprevisions que teniem”, ha explicat el conseller.

Amb 80.538 milions d’euros exportats el 2021, Catalunya torna a situar-se un any més com el territori que lidera les exportacions a l’Estat espanyol, amb el 25,4% del total. A banda del creixement de les exportacions en el conjunt de Catalunya, les vendes a l’exterior també han registrat augments a les quatre demarcacions: Barcelona (61.655,6 milions d’euros, +21,6%), Tarragona (9.945 milions d’euros, +30,6%), Girona (6.427,4 milions d’euros, +10,7%) i Lleida (2.510,3 milions d’euros, +16,7%).

Davant d’aquestes dades, Torrent ha lloat les actuacions de Catalunya i ha recordat que encara hi ha més mèrit per part de les infraestructures catalanes, ja que “si hem aconseguit aquests resultats sense tenir les eines que té un Estat, imaginem-nos què podríem fer si tinguéssim tota la capacitat dels estats per fer més èmfasi en les polítiques d’internacionalització de la nostra economia, que ara són més necessàries que mai”, ha destacat el conseller d’Empresa i Treball.
Informa:ELMON.CAT (17-2-2022)

59 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: