LES FILTRACIONS DEL CAS DELS CDR, ALS TRIBUNALS BELGUES

El cas dels CDR detin¬≠guts tamb√© arri¬≠bar√† a la just√≠cia belga. Les deten¬≠ci¬≠ons dels inde¬≠pen¬≠den¬≠tis¬≠tes, rela¬≠ci¬≠o¬≠nats amb una supo¬≠sada orga¬≠nit¬≠zaci√≥ ter¬≠ro¬≠rista, han des¬≠fer¬≠mat una vor√†gine d‚Äôinfor¬≠ma¬≠ci¬≠ons sobre hipot√®tics atemp¬≠tats a Cata¬≠lu¬≠nya i assalts al Par¬≠la¬≠ment, i han pro¬≠pi¬≠ciat que es vin¬≠cul√©s direc¬≠ta¬≠ment aquest grup, els bate¬≠jats com a ERT (Equip de Res¬≠posta T√†ctica), amb els pre¬≠si¬≠dents Torra i Puig¬≠de¬≠mont. ‚ÄúS‚Äôhan fet afir¬≠ma¬≠ci¬≠ons i impu¬≠ta¬≠ci¬≠ons molt greus i aix√≤ no pot que¬≠dar impune‚ÄĚ, ha adver¬≠tit l‚Äôadvo¬≠cat dels dos pre¬≠si¬≠dents, Gon¬≠zalo Boye, que ha con¬≠fir¬≠mat la volun¬≠tat de dema¬≠nar empara a la just√≠cia belga perqu√® s‚Äôha vin¬≠cu¬≠lat direc¬≠ta¬≠ment Torra i Puig¬≠de¬≠mont amb una orga¬≠nit¬≠zaci√≥ ter¬≠ro¬≠rista. ‚ÄúInten¬≠tar apel¬∑lar al dret a l‚Äôhonor del pre¬≠si¬≠dent Puig¬≠de¬≠mont davant els tri¬≠bu¬≠nals espa¬≠nyols √©s del tot in√ļtil ‚Äďasse¬≠gura Gon¬≠zalo Boye‚Äď, no ser¬≠vi¬≠ria de res i encara ens en car¬≠re¬≠ga¬≠rien les cos¬≠tes.‚ÄĚ √Čs per aix√≤ que, segons ha con¬≠fir¬≠mat a aquest diari, pre¬≠sen¬≠ta¬≠ran una demanda civil davant dels tri¬≠bu¬≠nals bel¬≠gues, com la que al seu moment van pre¬≠sen¬≠tar con¬≠tra el magis¬≠trat Pablo Lla¬≠rena, el juny del 2018, per unes decla¬≠ra¬≠ci¬≠ons p√ļbli¬≠ques men¬≠tre ins¬≠tru√Įa la causa del proc√©s. Una demanda que, el mar√ß del 2019, van ampliar al Regne d‚ÄôEspa¬≠nya.

Aquesta nova demanda civil per les fil¬≠tra¬≠ci¬≠ons period√≠sti¬≠ques encara no s‚Äôha for¬≠ma¬≠lit¬≠zat i Gon¬≠zalo Boye no ha vol¬≠gut reve¬≠lar con¬≠tra qui anir√† diri¬≠gida m√©s enll√† de cons¬≠ta¬≠tar que alguns mit¬≠jans han vul¬≠ne¬≠rat tota √®tica period√≠stica. ‚ÄúEstem estu¬≠di¬≠ant tot el que es diu i reco¬≠pi¬≠lant el que es publica, perqu√® cada dia surt alguna cosa‚ÄĚ, explica. En el cas del pre¬≠si¬≠dent Torra, no es pot uti¬≠lit¬≠zar la via belga i una pos¬≠si¬≠ble dema¬≠nada d‚Äôaques¬≠tes carac¬≠ter√≠sti¬≠ques s‚Äôhau¬≠ria de pre¬≠sen¬≠tar davant dels tri¬≠bu¬≠nals espa¬≠nyols. Gon¬≠zalo Boye no ha vol¬≠gut donar m√©s detalls sobre la demanda judi¬≠cial i el seu abast, per√≤ referma la seva volun¬≠tat de no pas¬≠sar per alt les difa¬≠ma¬≠ci¬≠ons publi¬≠ca¬≠des: ‚ÄúS‚Äôhan cre¬≠uat mol¬≠tes bar¬≠re¬≠res perqu√® saben que queda impune qui dis¬≠para con¬≠tra ells.‚ÄĚ Les infor¬≠ma¬≠ci¬≠ons period√≠sti¬≠ques res¬≠po¬≠nen a fil¬≠tra¬≠ci¬≠ons de la causa que se segueix con¬≠tra els CDR a l‚ÄôAudi¬≠en¬≠cia Naci¬≠o¬≠nal, que est√† sota secret de sumari, i a la qual nom√©s tenen acc√©s el jutge, la fis¬≠ca¬≠lia i la Gu√†rdia Civil, que va ser la que va efec¬≠tuar les deten¬≠ci¬≠ons del 23 de setem¬≠bre pas¬≠sat.

Boye, en un arti¬≠cle que publi¬≠car√† dem√† a La Rep√ļblica (que diu¬≠menge es dis¬≠tri¬≠bu¬≠eix amb El Punt Avui), repassa la situ¬≠aci√≥ d‚Äôanor¬≠ma¬≠li¬≠tat democr√†tica que s‚Äôest√† vivint en aquests moments fent espe¬≠cial atenci√≥ a l‚Äôintent de vin¬≠cu¬≠lar inde¬≠pen¬≠den¬≠tisme amb viol√®ncia i ter¬≠ro¬≠risme amb les √ļlti¬≠mes deten¬≠ci¬≠ons dels CDR.

Torra impugnarà la decisió de la JEC

Continua tamb√© la batalla jur√≠dica en altres √†mbits. Gonzalo Boye ha anunciat un recurs davant el Tribunal Suprem contra la decisi√≥ de la Junta Electoral Central (JEC), que ha ordenat al president de la Generalitat, Quim Torra, retirar lla√ßos, estelades, pancartes i qualsevol s√≠mbol ‚Äúpartidista‚ÄĚ dels edificis de la Generalitat, amb l‚Äôadvert√®ncia que podria inc√≥rrer en un nou delicte de desobedi√®ncia. Avui, a les tres de la tarda, acaba el termini per fer efectiva l‚Äôordre de la JEC, emesa a inst√†ncies d‚Äôuna den√ļncia de Ciutadans. Una nova batalla que Gonzalo Boye preveu que no conclour√† aqu√≠: ‚ÄúAcaba de comen√ßar i vindran molts m√©s recursos, tenint en compte el paper que ha assumit la JEC i que ja vam veure en les anteriors eleccions.‚ÄĚ A parer de l‚Äôadvocat del president, tornen a confondre el concepte de neutralitat dels espais p√ļblics, i recorda que la Generalitat no participa en aquestes eleccions.
Informa:ELPUNTAVUI.CAT (4-10-2019)

349 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: