LES MARXES PER LA LLIBERTAT INUNDEN BARCELONA AMB MILERS I MILERS DE PERSONES

Porten tres dies caminant. Reclamant la llibertat dels presos recorrent a peu Catalunya i allotjant-se a cases de ve√Įns i hostals de diferents municipis. I aquest migdia, en plena vaga general, conflueixen a Barcelona. Les cinc Marxes per la Llibertat que dimecres van sortir des de Berga, Vic, T√†rrega, Girona i Tarragona han concl√≤s aquest divendres el seu trajecte de 100 kil√≤metres cadascuna.

Onejant estelades, cantant els Segadors i corejant crits de llibertat, milers de manifestants estan arribant ja a la capital catalana, on acabaran confluint aquesta tarda a la mobilitzaci√≥ de Jardinets de Gr√†cia. En aquestes marxes, que s’estan desenvolupant de forma pac√≠fica i amb un ambient reivindicatiu per√≤ a la vegada festiu, hi participen tamb√© familiars dels dirigents empresonats i exiliats i s√≥n rebudes a Barcelona per representants pol√≠tics independentistes.

Impulsades per l’ANC i √ímnium, l’acci√≥, in√®dita, pret√©n ser “una resposta de pa√≠s davant de l’intent de l’estat espanyol de criminalitzar drets fonamentals, com el d’autodeterminaci√≥ o el de manifestaci√≥”. Les columnes tenen una participaci√≥ massiva i s√≥n kilom√®triques. Durant tres dies han anat circulant per diferents carreteres d’arreu de Catalunya tallant la circulaci√≥, aturant-se en punts avituallament i allotjant-se a cases particulars. El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha subratllat el car√†cter pac√≠fic d’aquesta mobilitzaci√≥ i el bon funcionament del dispositiu policial.

Les Marxes per la Llibertat contrasten amb els aldarulls que s’han produ√Įt els tres darrers dies a la nit despr√©s de la desconvocat√≤ries de les protestes impulsades pels CDR. Els dirigents empresonats han reclamat aquests dies que les accions violentes no els representen i han donat suport al car√†cter pac√≠fic de les marxes.

A m√©s de les cinc columnes promogudes per l’ANC i √ímnium, els CDR n’han organitzat una sisena que ha sortit de Castelldefels. Totes les marxes ham conflu√Įt a Barcelona amb manifestacions d’estudiants, accions de col¬∑lectius com P√≠cnic per la Rep√ļblica, mobilitzacions promogudes per entitats i sindicats, marxes cap a la gran Via, el port i davant la policia al Via Laietana

Informa:NACIODIGITAL.CAT (18-10-2019)

230 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: