LES MARXES PER LA LLIBERTAT INUNDEN BARCELONA AMB MILERS I MILERS DE PERSONES

Porten tres dies caminant. Reclamant la llibertat dels presos recorrent a peu Catalunya i allotjant-se a cases de veïns i hostals de diferents municipis. I aquest migdia, en plena vaga general, conflueixen a Barcelona. Les cinc Marxes per la Llibertat que dimecres van sortir des de Berga, Vic, Tàrrega, Girona i Tarragona han conclòs aquest divendres el seu trajecte de 100 kilòmetres cadascuna.

Onejant estelades, cantant els Segadors i corejant crits de llibertat, milers de manifestants estan arribant ja a la capital catalana, on acabaran confluint aquesta tarda a la mobilitzaciĂł de Jardinets de GrĂ cia. En aquestes marxes, que s’estan desenvolupant de forma pacĂ­fica i amb un ambient reivindicatiu però a la vegada festiu, hi participen tambĂŠ familiars dels dirigents empresonats i exiliats i sĂłn rebudes a Barcelona per representants polĂ­tics independentistes.

Impulsades per l’ANC i Òmnium, l’acciĂł, inèdita, pretĂŠn ser “una resposta de paĂ­s davant de l’intent de l’estat espanyol de criminalitzar drets fonamentals, com el d’autodeterminaciĂł o el de manifestaciĂł”. Les columnes tenen una participaciĂł massiva i sĂłn kilomètriques. Durant tres dies han anat circulant per diferents carreteres d’arreu de Catalunya tallant la circulaciĂł, aturant-se en punts avituallament i allotjant-se a cases particulars. El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha subratllat el carĂ cter pacĂ­fic d’aquesta mobilitzaciĂł i el bon funcionament del dispositiu policial.

Les Marxes per la Llibertat contrasten amb els aldarulls que s’han produĂŻt els tres darrers dies a la nit desprĂŠs de la desconvocatòries de les protestes impulsades pels CDR. Els dirigents empresonats han reclamat aquests dies que les accions violentes no els representen i han donat suport al carĂ cter pacĂ­fic de les marxes.

A mĂŠs de les cinc columnes promogudes per l’ANC i Òmnium, els CDR n’han organitzat una sisena que ha sortit de Castelldefels. Totes les marxes ham confluĂŻt a Barcelona amb manifestacions d’estudiants, accions de col¡lectius com PĂ­cnic per la RepĂşblica, mobilitzacions promogudes per entitats i sindicats, marxes cap a la gran Via, el port i davant la policia al Via Laietana

Informa:NACIODIGITAL.CAT (18-10-2019)

298 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: