LES PATRONAL DE L’OCI NOCTURN, ACUSACIÓ POPULAR EN LA CAUSA CONTRA DANI ALVES

Les patronals de l’oci nocturn demanaran ser acusació popular en la causa contra Dani Alves.
La víctima ha renunciat a ser indemnitzada econòmicament perquè el que vol és que es faci justícia
(JOAN ANTONI GUERRERO)

Les patronals espanyoles i catalana de l’oci nocturn han decidit seguir de prop el cas de la presumpta agressió sexual del futbolista Dani Alves a una jove a la discoteca Sutton de Barcelona. En un comunicat, Spain Nightlife i la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) han anunciat que la setmana que ve faran arribar un escrit conjunt al jutjat per tal de sol·licitar ser acusació popular en la causa contra l’exfutbolista del Barça. Si aquesta petició s’acceptés, la patronal tindria accés a l’expedient judicial de tota la causa.

En un comunicat fet públic aquest dissabte, les entitats justifiquen la seva decisió, assegurant que no poden “romandre impassibles davant de fets tan greus”, tot i que subratllen que respecten “la presumpció d’innocència de l’acusat”. El secretari general de les dues patronals, Joaquim Boadas, ha manifestat la voluntat que “els fets siguin aclarits com més aviat millor”, i ha afegit que l’Associació Internacional d’Oci Nocturn (International Nightlife Association) també estudia personar-se.

El portaveu de les patronals ha volgut preservar la imatge dels locals d’oci nocturn davant d’agressions sexuals. Segons ell, “els locals d’oci nocturn són espais segurs, més quan la gran majoria d’ells incorporen mesures especials i protocols per evitar casos d’agressions sexuals”. La patronal també ha remarcat el compromís del sector de continuar lluitant contra els delictes d’agressions sexuals en l’oci nocturn “fins a erradicar-los del tot”.

Alves passa el primer cap de setmana a presó

Alves, de 39 anys, ha passat ja dues nits a presó després de ser detingut divendres passat com a presumpte autor d’un delicte d’agressió sexual a una noia de 23 anys a la discoteca Sutton de Barcelona desembre passat. Els fets haurien succeït al lavabo de la zona VIP del local. Les versions d’Alves i de la noia es contradiuen.

La jove ha denunciat que el jugador brasiler la va atacar, la va retenir al lavabo, la va colpejar, la va obligar a fer-li una fel·lació i, finalment, la va penetrant fins a arribar a ejacular. La jutgessa del 15 de Barcelona ha establert presó preventiva sense fiança, davant del risc de fugida i les contradiccions en el relat de l’acusat.

Sobre el cas han anat transcendint informacions les darreres hores, entre les quals una que afirma que la jove ha renunciat a ser indemnitzada pel jugador en cas que hi hagi condemna i els fets siguin provats. Segons publica El País, la jove ha dit explícitament que no vol cap compensació econòmica, sinó que el seu objectiu és que es faci justícia i que el jugador pagui amb la presó els fets dels quals se l’acusa.

Informa:ELNACIONAL.CAT (22-I-2023)

31 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: