LES PEL·LÍCULES RODADES EN CATALÀ PODRAN REBRE FINS AL 80% DEL COST RECONEGUT

Les pel·lícules dirigides per dones seran considerades “obres difícils” i podran rebre ajudes públiques de fins al 80% del cost reconegut de la producció. Això recull el decret aprovat al Consell de Ministres d’aquest dimarts que modifica el decret 1084/2015 que desenvolupa la llei del cinema, segons ha explicat la portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, en roda de premsa. A més, els films rodats en llengües cooficials (català, euskera o gallec) passaran a poder rebre ajudes públiques també de fins al 80% del cost reconegut. En el decret anterior, que ara es modifica, el màxim era del 60%. El Ministeri de Cultura també amplia al 80% el finançament públic que poden tenir curtmetratges, directors novells de baix pressupost o persones amb un cert grau de discapacitat. Els films d’animació, d’especial valor cultural o els documentals podran rebre ajudes de fins al 75% del cost reconegut.

A banda, el decret “flexibilitza” el règim d’aprovació de coproduccions internacionals. No caldrà que s’aprovin abans del rodatge i la llum verda podrà arribar quan ja ha començat.

Informa:RACOCATALA.CAT(9-12-2020)
N.de la R.
En principi sembla una bona notícia…si és que no acaba essent una proposta i res més.Raons per desconfiar-ne n’hi ha moltes:els governs de Madrid han subvencionat el cinema en castellà amb 380 milions d’euros els últims cinc anys i amb 0 euros–“zero patatero” com díria Aznar–el cinema en català.No cal afegir-hi res més,oi?
Informa:RACOCATALA.CAT (9-12-2020)

717 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: