LES PRESSIONS D’ESPANYA, SENSE ÈXIT : SÍ A LA MANIFESTACIÓ DE PERPINYÀ

Les pressions espanyoles no tenen efecte: Autoritzat l’acte independentista a Perpinyà

Els tentacles de l’Estat no poden amb un Estat plenament democràtic: La prefectura de policia francesa autoritza la concentració del 29 de febrer

Espanya volia evitar per totes les vies possibles que la Catalunya Nord fos l’escenari d’un multitudinari acte independentista amb els flamants eurodiputats catalans encapçalant-lo, el president a l’exili Carles Puigdemont i els altres dos consellers exiliats Toni Comín i Clara Ponsatí així com el president Quim Torra i gran representació de partits independentistes i la societat civil catalana.

Les pressions espanyoles, però, no han tingut efecte i la prefectura de Catalunya Nord ha autoritzat l’acte previst el dissabte 29 de febrer a Perpinyà organitzat per al Consell per la República segons confirma el mitjà nord-català Ràdio Arrels.

Els principals dubtes eren sobre l’autorització per part dels serveis de l’estat francès després de les pressions espanyoles. Fins i tot, s’havia especulat que l’excusa per a prohibir l’acte era que coincidia amb la campanya de les eleccions municipals així com la gestió de la mobilitat de la gran quantitat de persones que s’esperen que arribin a la ciutat per viure aquest moment. Finalment, però els tentacles de l’Estat no han pogut amb un Estat democràtic com el Francès.

Informa:LAREPUBLICA.CAT (18-2-2020)

239 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: