LES SUBSCRIPCIONS A REVISTES EN CATALÀ ES MULTIPLIQUEN PER CINC ARRAN DEL VETO DE VOX

Les subscripcions a ‘Camacuc’, ‘El Temps’, ‘Cavall Fort’, ‘Enderrock’ i ‘Llengua Nacional’ s’han multiplicat per cinc arran de l’intent de censura orquestrat per l’Ajuntament de Borriana. Segons informa Rac1, aquestes capçaleres sumen més de mil subscriptors després que el regidor de Cultura d’aquesta localitat de la Plana Baixa, Jesús Albiol, el 10 de juliol a Twitter, es vantés que procediria a cancel·lar les subscripcions de les publicacions en català a la biblioteca, al·legant que no seguirien “promovent el separatisme català amb els diners dels borrianencs”. Albiol va arribar a personar-se a la biblioteca municipal amb intenció de retirar les revistes de l’expositor. No ho va aconseguir, però, perquè el personal de l’equipament es va resistir a complir l’ordre fins que no arribés per escrit.

Aquesta cacicada de l’edil, adscrit a Vox, va aixecar una onada de solidaritat vers les revistes censurades als Països Catalans, amb manifestacions de protesta, noves subscripcions a les revistes afectades per part de Biblioteques municipals i la condemna de polítics com el president de la Generalitat, Pere Aragonès; el cap de l’oposició, Salvador Illa; la cap de Junts al Congrés, Miriam Nogueras o la líder de Sumar, Yolanda Díaz. Davant la pressió social i cultural, sobretot l’exercida a la concentració a Borriana que va aplegar més d’un miler de persones, l’ajuntament, governat pel PP i l’extrema dreta, va fer-se enrere en el veto.

Paral·lelament, aquest intent frustrat de censura ha capgirat la situació de les revistes afectades que han passat de les 200 noves subscripcions mensuals a més d’un miler.
Informa:RACOCATALA.CAT (8-VIII-2023)

61 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: