Només 28.000 persones van sintonitzar TV3 aquest dissabte entre les 18 h i les 20 h per veure l’espai informatiu que la televisió pública va oferir, obligada per la Junta Electoral Central (JEC), per compensar el PSC, el PP i Ciutadans, els tres partits que concorren a les eleccions del 28 d’abril i que no es van sumar a la manifestació pel dret a decidir que es va celebrar a Madrid el 16 de març, que TV3 va emetre en directe i que l’organisme que regula el procediment electoral va considerar que havia afavorit ERC, JxCat i els comuns, que sí que van donar suport a la convocatòria.

Aquest especial es va emetre simultàniament pel canal 3/24 (que també havia transmès la manifestació), on va aconseguir una audiència de 7.000 persones. En total, doncs, l’emissió va aconseguir 35.000 espectadors. En quota de pantalla, això representa un 2,5%, sumant les xifres de les dues cadenes: TV3 va fer un 2% i el 3/24 hi va aportar mig punt més.

Són xifres que no tenen ni punt de comparació amb les que va aconseguir la transmissió de la manifestació, que va ocupar exactament la mateixa franja horària d’un dissabte. Aquella tarda entre TV3 i el 3/24 van sumar 468.000 espectadors i un ‘share’ del 26,3%. Des que va començar l’any, la mitjana d’audiència de les pel·lícules que TV3 emet a aquesta hora ha sigut de 121.000 seguidors i un 7,5% de quota (unes xifres, que, lògicament, no inclouen el 3/24).

 

L’any 2015 la JEC ja havia obligat TV3 a emetre un programa d’aquestes característiques, durant la campanya de les eleccions al Parlament del 27 de setembre, per compensar la transmissió de la manifestació independentista de l’Onze de Setembre, que havia coincidit amb el primer dia de campanya electoral. En aquella ocasió, el programa, que va ocupar una franja de tres hores de la tarda d’un diumenge, va tenir, també, 35.000 espectadors (27.000 per TV3 i 8.000 pel 3/24), però es va quedar amb un 1,8% de ‘share’. L’1,4% que va marcar individualment TV3 va marcar, segons va informar la cadena, el pitjor resultat del canal en aquesta franja en tota la seva història.

 

 

LA IRONIA DE LAURA BORRÀS

 

 

La candidata de JxCat a les generals, Laura Borràs, ha ironitzat sobre la primera visita en 15 anys de l’expresident espanyol José María Aznar en una campanya del PP a Catalunya, i del fet que l’ara candidata, Cayetana Álvarez, ni entén el català. “Ara demanen traducció simultània perquè ja ni el parlen, el català”, ha indicat.

“La primera visita després de 15 anys? Abans parlaven català en la intimitat. Ara resulta que demanen traducció simultània perquè ja ni el parlen“, ha subratllat en declaracions després de visitar el Mercat de la Concepció de Barcelona.

TV3 ha ofert traducció simultània durant el debat electoral que emetrà pel 28-A a Cayetana Álvarez. L’entrevista electoral al programa Els Matins se li farà en castellà perquè diu que així ho ha demanat l’equip de campanya, i la televisió catalana ha acceptat canviar d’idioma.

Informa: ELNACIONAL.CAT I ARA.CAT (14-4-2019)