L’ESPANYOL ES NEGA A POSAR” ELS SEGADORS” ABANS DEL DERBI AMB LA PRESÈNCIA DEL PRESIDENT DE LA GENERALITAT

L’Espanyol es nega a posar ‘Els Segadors’ a la megafonia abans del derbi.
El Govern de la Generalitat, “sorprès” davant d’una decisió que difereix del que van fer Barça i Girona.

El retorn de Joan Laporta a la presidència del Futbol Club Barcelona va significar i ha significat molt més del que un i una pot esperar. No va suposar simplement la tornada del president artífex del millor Barça i un dels millors, sinó el millor equip de futbol de la història. També va provocar que Els Segadors, l’himne de Catalunya, tornés a sonar a la megafonia del Camp Nou. Va succeir al clàssic de Lliga de la primera volta, i va coincidir amb la presència del president de la Generalitat, Pere Aragonès, a l’estadi blaugrana.

Això va marcar un antecedent. Va ser el primer cop en sis anys que sonava en la prèvia d’un partit que no fos de la selecció catalana. El primer cop des que Josep Maria Bartomeu en va prescindir l’any 2015, advocant que l’himne era xiulat per una part del públic. Laporta, però, va decidir que cada vegada que un president o una presidenta de la Generalitat acudís a un partit a la llotja del Camp Nou, hi sonaria l’himne.

Això, de fet, es va repetir a Montilivi. Com que Aragonès va estar en el partit benèfic a favor dels malalts d’ELA disputat entre exfutbolistes del Futbol Club Barcelona i del Girona Futbol Club promogut per Juan Carlos Unzué, els organitzadors del partit van emetre Els Segadors als prolegòmens del mateix.

Ara, el Palau de Generalitat donava per fet que el Reial Club Deportiu Espanyol s’afegiria a la tradició. Que entonaria Els Segadors en la prèvia del derbi barceloní de diumenge, al qual hi acudirà Aragonès. Tot i això, n’han rebut la negativa. Segons informa Nació Digital, l’equip perico s’ha negat a atendre les peticions de la Generalitat, que havia demanat que es repetís el que ja havien fet Barça i Girona.

Segons informa el mitjà, l’Espanyol ha raonat la seva negativa amb que el protocol del club no contempla que s’hagi de posar l’himne en la megafonia abans de qualsevol partit. I el govern de la Generalitat ho ha rebut amb “sorpresa” i contrarietat. Malgrat aquesta resposta, no s’espera que l’Espanyol canviï de decisió d’aquí al diumenge.
Informa:ELMON.CAT (11-2-2022)

112 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: