L’ESPANYOLISME ATACA LLUCIÀ FERRER PER PREGUNTAR EN CATALÀ EN UN CONCURS EN…CATALÀ A TV3

Les polèmiques per l’ús del català i el castellà a TV3 són una constant en les últimes setmanes. Algunes, com l’última, sorgeixen del no-res. Els fets es van produir en l’edició infantil del concurs presentat per Llucià Ferrer, Atrapa’m si pots.

Una de les participants havia de dir de quin cereal està feta la pasta italiana més tradicional. A la concursant només li sortia la resposta en castellà -trigo-, però no en català -blat-. Davant d’aquesta situació, va preguntar si ho podia dir en castellà però Ferrer va deixar clar que no: “Aquí, això sí que no, perquè és un concurs de TV3 en català i hem de respondre en català”, li va dir. “Em sap greu, però no te la puc donar per bona”, va dir-li Ferrer mentre el concurs continuava amb normalitat.

Ràpidament, les paraules del presentador han estat aprofitades per l’espanyolisme més radical, que ha criticat la seva actitud a les xarxes socials. És el cas d’Inés Arrimadas: “A TV3 entrevisten Otegi i ‘bromegen’ amb agredir guàrdies civils, però els sembla intolerable respondre en castellà en un programa infantil”, ha exclamat la presidenta de Cs.

Davant de les crítiques d’aquest sector, Llucià Ferrer no s’hi ha volgut trencar el cap: “Com es nota que estem avorrits avui… bon diumenge i demà a treballar va! Ànims!”, ha manifestat al seu compte de Twitter.
Informa:NACIODIGITAL.CAT (10-1-2022)

191 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: