L’ESPANYOLISME DARRERE L’EMPRESA QUE VA POSAR EN CONTACTE I3 VENTURES AMB EL BARÇA

El Barçagate està posant al descobert connexions que van més enllà de qüestions esportives. Un exemple és el camí que va fer i de la mà de qui l’empresa I3 Ventures fins a arribar a treballar per a la directiva de Josep Maria Bartomeu . I3Ventures va aterrar a Espanya l’any 2015 de la mà de Telam Parthners, empresa que la va posar contacte amb el FC Barcelona. Al capdavant d’aquesta firma d’assessoria es troba Jaime Malet, també president de la Cambra de Comerç dels Estats Units a Espanya i persona molt pròxima a Societat Civil Catalana.

Telam ha confirmat mitjançant un comunicat haver posat en contacte I3 Ventures amb el Barça l’any 2017, però s’ha desvinculat de les irregularitats que estan sent investigades pels Mossos d’Esquadra. Agents policials es van personar dilluns a les instal·lacions de Telam, a la Diagonal de Barcelona, en compliment de l’ordre d’escorcoll dictada per la jutge que investiga el Barçagate, i haurien requisat diversa documentació. I3 Ventures es va dedicar, des de perfils falsos creats a les xarxes socials, a desprestigiar rivals de Josep Maria Bartomeu i jugadors del Barça, i també a l’independentisme.

Jaime Malet s’ha posicionat contra l’independentisme i el procés, i ha donat suport a nombroses iniciatives en aquest sentit. Així és un dels patrons de la Fundació Joan Boscà, organització que treballa en favor dels “valors constitucionals” i de la unitat d’Espanya creada el 2014 per frenar el sobiranisme. Aquesta fundació contribueix a finançar Societat Civil Catalana. També n’és patró un dels socis de Telam, Javier Vega de Seoane.

Malet ha participat activament en les manifestacions que Societat Civil Catalana va celebrar contra el procés i, des de la seva posició com a president de la Cambra de Comerç dels EUA a Espanya, ha fet públic el seu rebuig al procés i a una ampliació de l’autogovern per a Catalunya, posant èmfasi en l’impacte negatiu que tindria per a l’economia.

Quan va esclatar el Barçagate, diverses informacions apuntaven que perfils falsos creats per I3 Ventures haurien fet campanya contra l’independentisme entre el 2014 i el 2015. Segons va publicar El País gairebé un miler de comptes van emetre en aquests dos anys més de 246.000 missatges contra el procés.

El CEO de Telam, que no va amagar en el seu moment les seves simpaties per Albert Rivera, va ser un dels impulsors de la candidatura de Manuel Valls a l’Ajuntament de Barcelona, juntament amb altres empresaris catalans.

Informa:ELNACIONAL.CAT (3-3-2021)

268 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: