L’ESQUERRA INDEPENDENTISTA CONVOCA DAVANT EL TSJC PER LA DIADA

L’esquerra independentista ha decidit convocar una “manifestaciĂł estĂ tica” pel pròxim Onze de Setembre. El lloc escollit per les organitzacions anticapitalistes ha estat el passeig de LluĂ­s Companys, ĂŠs a dir, davant de la seu del TSJC, a les 19h, fet que evita que coincideixi amb les accions previstes per l’Assemblea.

Segons ha informat la portaveu del Secretariat Nacional de la CUP, Maria Rovira, en una roda de premsa aquest divendres des del Fossar de les Moreres, la manifestaciĂł comptarĂ  amb totes les mesures sanitĂ ries pertinents: “Es limitarĂ  l’espai i l’accĂŠs, serĂ  obligatori mantenir una distĂ ncia mĂ­nima de dos metres i l’ús de la mascareta”. TambĂŠ es limitarĂ  l’accĂŠs mitjançant un codi QR i es prendrĂ  la temperatura a tots els participants.

En aquest sentit, Rovira ha volgut aclarir que no plantegen una “manifestaciĂł negacionista amb el virus”. “El virus ens el prenem molt seriosament, motiu pel qual farem la manifestaciĂł amb les mĂ ximes mesures de seguretat i distanciament social. Però tambĂŠ ens prenem molt seriosament els retrocessos en drets socials i nacionals, i creiem que cal plantar cara i sortir al carrer. Ens hi juguem moltĂ­ssim”, ha reivindicat.

Des de les organitzacions independentistes que formen aquest espai s’ha denunciat que “des del govern espanyol i els governs autonòmics no s’estĂ  fent tot el possible per aturar el virus”. “Les escoles, els hospitals, els CAP i les residències continuen sense els recursos imprescindibles per fer front a la crisi”, han lamentat.

“Per això cal sortir al carrer. Perquè cal un canvi de model. Perquè cal posar els recursos on toca. Al servei de totes i no d’unes poques”, ha reivindicat per la seva banda Adriana Roca, portaveu d’Arran. Finalment, han conclòs que “la plena independència dels PaĂŻsos Catalans ĂŠs l’Ăşnica sortida possible, ja que qualsevol sortida d’aquesta crisi que pretengui ‘capgirar les regles del joc’, haurĂ  de trencar necessĂ riament amb l’Estat espanyol i el francès”.

I fora de Barcelona?

Paral¡lelament, l’esquerra independentista tambĂŠ organitza actes polĂ­tics en altres municipis. Concretament a la plaça de la Llibertat de Reus a les 19:30h, al passeig de la Copa de Girona a les 11h i a l’avinguda Blondel de Lleida a les 13h.
Informa:ELNACIONAL.CAT (4-9-2020)

144 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: