L’ESTAT ACTIVARÀ “L’ALTA INSPECCIÓ EDUCATIVA” PER GARANTIR QUE ES COMPLEIX El 25% A L’ESCOLA

La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha assegurat aquest dimarts que l’executiu espanyol actuarà a través de l’alta inspecció educativa per assegurar que es compleix la sentència que obliga l’escola catalana a impartir un 25% de les classes en castellà. En roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Rodríguez ha reiterat que “les sentències estan per complir-les” i “els pronunciaments de la Justícia s’han d’acatar”.

En tot cas, Rodríguez ha recordat que el seu govern “ha dit sempre i reitera que considera les llengües cooficials que són les oficials reconegudes a la Constitució són una riquesa cultural i no fons d’enfrontament ni arma llancívola”.

Aquest plantejament, ha recordat “és el que es va recollir a la nova llei d’educació”, la LOMLOE, que estableix que els alumnes “han d’acabar aquesta formació amb competències en ambdues llengües”.

“És molt important que totes les administracions treballem per donar seguretat als pares que el curs acabarà amb absoluta normalitat”, ha sentenciat.

Tot plegat després que aquest dilluns el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va ordenar a la Generalitat que executi de manera immediata la sentència que obliga a fer un 25% d’hores en castellà a totes les escoles de Catalunya.

En una interlocutòria, el tribunal requereix al conseller d’Educació, Josep González-Cambray, perquè en 15 dies com a molt “dicti les instruccions i estableixi les garanties de control que s’escaiguin” per fer que almenys una assignatura troncal es faci en castellà, a banda de l’assignatura de llengua catalana.

El tribunal mana a Cambray que l’informi del compliment d’aquestes mesures en dues setmanes. A més, requereix també a l’Alta Inspecció educativa que verifiqui el compliment de les mesures i n’informi el tribunal.
Informa:ELPUNTAVUI.CAT (10-5-2022)

112 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: