L’ESTAT D’ALARMA FINS AL 9 DE MAIG I DESCONFINAMENT DELS NENS EL 27 D’ABRIL

El president espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que demà proposarà als presidents autonòmics estendre l’estat d’alarma 15 dies fins al 9 de maig. I ha assumit el plantejament del Govern català del desconfinament dels nens i nenes a partir del 27 d’abril, tot i que ha evitat fer menció de la Generalitat i només s’ha referit als seus experts.

Sánchez ha fet l’anunci sobre els menors el mateix dia que el Govern ha presentat avui la seva proposta, que demà el president Quim Torra defensarà a la reunió de presidents. A diferència del que ha fet el Govern, no ha donat cap detall de com s’hauria de fer el desconfinament infantil. Ho ha deixat per anar-ho parlant de cara al 27 d’abril.

El president espanyol ha insistit que les mesures no seran les mateixes que fins ara, sinó que es passarà a diferents “estats d’alarma”. “Ho dic en plural”, ha subratllat, mentre insinuava que hi hauria una desescalada per comunitats.

“Hem deixat enrere els moments més extrems, però abans d’aixecar el confinament general encara ens calen més coses”, ha argumentat. “Hem d’aconseguir més avenços abans d’iniciar la desescalada i aconseguir l’esperada nova normalitat”, ha assegurat.

El president espanyol no ha cap fet referència a la polèmica per les màscares defectuoses que va repartir el ministeri de Sanitat, que han indignat el col·lectiu sanitari.

Informa:ELNACIONAL.CAT (18-4-2020)

289 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: