L’ESTAT DEL TERROR: ELS MOSSOS ENTREN A LES ESCOLES PER RETIRAR ELS LLAÇOS GROCS

Els Mossos d’Esquadra han entrat aquest divendres en diverses escoles i instituts catalans per comprovar si hi havia llaços grocs o altra simbologia de carĂ cter polĂ­tic. Segons ha pogut saber l’Ara, els Mossos, que anaven uniformats en tots els casos, han anat a escoles de Terrassa, Badalona o RubĂ­, entre altres municipis. Fonts policials han dit que de moment no consten incidents en la retirada d’aquesta simbologia, que en alguns casos s’ha tret prèviament a la visita dels agents.

El cos ho fa en virtut dels acords de la Junta Electoral Central d’aquest dijous, en què s’acordava demanar al conseller d’Interior, Miquel Buch, que donĂŠs instruccions als Mossos per retirar “dels edificis pĂşblics de l’administraciĂł de la Generalitat i de totes les entitats vinculades o dependents d’aquesta administraciĂł autonòmica” elements com “banderes estelades, llaços grocs o blancs amb ratlles vermelles” i tambĂŠ “fotografies de candidats o polĂ­tics, aixĂ­ com pancartes, cartells o qualsevol altre sĂ­mbol partidista o que contingui imatges o expressions coincidents o similars” a les que utilitzen els partits polĂ­tics que es presenten a les eleccions.

Un dels centres on els Mossos han fet acte de presència ĂŠs l’Escola Sagrada FamĂ­lia de Caldes d’Estrac (Maresme). Abans d’accedir a l’escola hi ha una rampa on els alumnes sovint pinten murals. En el marc d’un projecte sobre la pau, hi havia pintats sĂ­mbols de la pau, cors i la paraula “pau”, i tambĂŠ llaços grocs. Els Mossos han fet que la brigada de l’Ajuntament els esborrĂŠs pintant-los amb pintura blanca, com han pogut fotografiar les famĂ­lies de l’escola. Segons ha explicat a l’ARA un dels pares de l’escola, Miquel Guri, en cap cas van ser els professors qui va induir els nens i nenes a pintar llaços grocs, sinĂł que va ser per iniciativa d’algun dels alumnes que va voler expressar d’aquesta manera el significat de pau.

A Terrassa, els Mossos han entrat a l’Institut Egara, als afores de la localitat, i han dit que tenien una ordre per revisar si hi havia alguna simbologia polĂ­tica al centre. Segons ha explicat Mont Busquets, membre de l’equip directiu, a l’ARA, han mirat a l’exterior del centre, al vestĂ­bul i tambĂŠ als rètols d’informaciĂł. “Hem fet broma perquè hi havia un anunci d’una obra de teatre d”El llibre de la selva’ amb els plĂ tans de color groc”, ha afegit. Els agents no han aixecat acta perquè tampoc han trobat cap mena de simbologia o pancarta polĂ­tica al centre.

Les escoles i instituts pĂşblics sĂłn al focus de la notĂ­cia polĂ­tica des de fa mesos: primer amb la convocatòria del referèndum de l’1-O, quan diverses entitats del mĂłn de l’ensenyament van unir-se sota el paraigua Escoles Obertes i van fer una crida a les comunitats educatives d’escoles i instituts a organitzar actes al llarg del cap de setmana per mantenir oberts els centres i garantir que l’1 d’octubre es poguĂŠs votar; desprĂŠs amb la gestiĂł a l’aula de l’impacte emocional de la violència policial en moltes escoles; mĂŠs endavant, per l’aplicaciĂł del 155 i la possible casella lingßística que volia aplicar el govern espanyol, aleshores en mans del PP; i tambĂŠ per casos com les denĂşncies per adoctrinament.

Informa:ARA.CAT (22-3-2019)

599 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: