L’ESTAT DEL TERROR: ELS MOSSOS ENTREN A LES ESCOLES PER RETIRAR ELS LLA√áOS GROCS

Els Mossos d’Esquadra han entrat aquest divendres en diverses escoles i instituts catalans per comprovar si hi havia lla√ßos grocs o altra simbologia de car√†cter pol√≠tic. Segons ha pogut saber l’Ara, els Mossos, que anaven uniformats en tots els casos, han anat a escoles de Terrassa, Badalona o Rub√≠, entre altres municipis. Fonts policials han dit que de moment no consten incidents en la retirada d’aquesta simbologia, que en alguns casos s’ha tret pr√®viament a la visita dels agents.

El cos ho fa en virtut dels acords de la Junta Electoral Central d’aquest dijous, en qu√® s’acordava demanar al conseller d’Interior, Miquel Buch, que don√©s instruccions als Mossos per retirar “dels edificis p√ļblics de l’administraci√≥ de la Generalitat i de totes les entitats vinculades o dependents d’aquesta administraci√≥ auton√≤mica” elements com “banderes estelades, lla√ßos grocs o blancs amb ratlles vermelles” i tamb√© “fotografies de candidats o pol√≠tics, aix√≠ com pancartes, cartells o qualsevol altre s√≠mbol partidista o que contingui imatges o expressions coincidents o similars” a les que utilitzen els partits pol√≠tics que es presenten a les eleccions.

Un dels centres on els Mossos han fet acte de pres√®ncia √©s l’Escola Sagrada Fam√≠lia de Caldes d’Estrac (Maresme). Abans d’accedir a l’escola hi ha una rampa on els alumnes sovint pinten murals. En el marc d’un projecte sobre la pau, hi havia pintats s√≠mbols de la pau, cors i la paraula “pau”, i tamb√© lla√ßos grocs. Els Mossos han fet que la brigada de l’Ajuntament els esborr√©s pintant-los amb pintura blanca, com han pogut fotografiar les fam√≠lies de l’escola. Segons ha explicat a l’ARA un dels pares de l’escola, Miquel Guri, en cap cas van ser els professors qui va induir els nens i nenes a pintar lla√ßos grocs, sin√≥ que va ser per iniciativa d’algun dels alumnes que va voler expressar d’aquesta manera el significat de pau.

A Terrassa, els Mossos han entrat a l’Institut Egara, als afores de la localitat, i han dit que tenien una ordre per revisar si hi havia alguna simbologia pol√≠tica al centre. Segons ha explicat Mont Busquets, membre de l’equip directiu, a l’ARA, han mirat a l’exterior del centre, al vest√≠bul i tamb√© als r√®tols d’informaci√≥. “Hem fet broma perqu√® hi havia un anunci d’una obra de teatre d”El llibre de la selva’ amb els pl√†tans de color groc”, ha afegit. Els agents no han aixecat acta perqu√® tampoc han trobat cap mena de simbologia o pancarta pol√≠tica al centre.

Les escoles i instituts p√ļblics s√≥n al focus de la not√≠cia pol√≠tica des de fa mesos: primer amb la convocat√≤ria del refer√®ndum de l’1-O, quan diverses entitats del m√≥n de l‚Äôensenyament van unir-se sota el paraigua Escoles Obertes i van fer una crida a les comunitats educatives d‚Äôescoles i instituts a organitzar actes al llarg del cap de setmana per mantenir oberts els centres i garantir que l‚Äô1 d‚Äôoctubre es pogu√©s votar; despr√©s amb la gesti√≥ a l’aula de l’impacte emocional de la viol√®ncia policial en moltes escoles; m√©s endavant, per l’aplicaci√≥ del 155 i la possible casella ling√ľ√≠stica que volia aplicar el govern espanyol, aleshores en mans del PP; i tamb√© per casos com les den√ļncies per adoctrinament.

Informa:ARA.CAT (22-3-2019)

661 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: