L’ESTAT PAGA MÉS DE 21.000 EUROS PER CADA ESCÓ AL CONGRÉS I AL SENAT

L’Estat subvencionarà amb 21.167,64 euros cada escó del Congrés i del Senat que els partits i coalicions obtinguin en les eleccions generals d’aquest diumenge, 28 d’abril, segons va determinar el Ministeri d’Hisenda després de convocar-se els comicis.Es tracta de la mateixa quantitat que es va abonar als partits en els últims comicis de juny de 2016, i també en les eleccions generals de 2008. Això sí, són 465,69 euros menys que en els comicis de novembre de 2011.

A més, se subvencionarà amb 81 cèntims cadascun dels vots obtinguts per cada candidatura al Congrés, sempre que almenys un dels seus membres sigui triat diputat. En el cas de la cambra alta, la subvenció serà de 32 cèntims per cadascun dels vots obtinguts per senador. Aquestes quantitats també es mantenen constants pel que fa a les últimes eleccions.

 

LES DESPESES DE LA PROPAGANDA

 

El que sí varia aquest any és la subvenció per despeses d’enviament de la propaganda electoral, per la qual l’Estat abonarà als partits 0,21 euros per elector en cadascuna de les circumscripcions en les quals hagi presentat llista al Congrés i al Senat, sempre que obtingui el nombre de vots precís per constituir un grup parlamentari.

Aquesta subvenció al ‘mailing’, tres cèntims més que la pagada el 2016, compensa els partits per l’enviament directe i personal als electors dels seus sobres i paperetes o de propaganda i publicitat electoral.

Informa:LAREPUBLICA.CAT (27-4-2019)
461 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: