L’ESTUDI D’ORIOL MITJÀ NO ES VEURÀ FINS A FINAL DE LA SETMANA VINENT

L’assaig clínic que pretén d’evitar la propagació del coronavirus 2019 a càrrec de l’epidemiòleg Oriol Mitjà encara no té els resultats a punt. L’estudi, presentat el 16 de març, tenia l’objectiu d’obtenir els primers resultats ‘en un temps rècord de 21 dies‘, un termini que va acabar-se la setmana passada. Avui la consellera de Salut, Alba Vergés, ha dit en conferència de premsa que no es faran públics fins ‘a finals d’aquesta setmana o la que ve’.

De fet, l’estudi, que és previst que arribarà a ‘unes 3.500 persones‘, segons que ha explicat Vergés, encara cerca més participants. Ho ha dit el mateix Oriol Mitjà a Twitter demanant més voluntaris. Se cerquen persones que hagin estat en contacte amb un infectat de Covid-19 o que una prova PCR l’hi hagi detectat. L’objectiu és administrar-los un antimalàric anomenat hidroxicloroquina per veure si redueix la càrrega vírica i evita el desenvolupament de la infecció entre els contactes dels malalts.

Oriol Mitja

@oriolmitja
⚠️⚠️ ATENCIÓ ⚠️⚠️ Si has estat en contacte amb un positiu de COVID19 o tens una prova PCR positiva en 🦠truca’ns al ☎️ 900431403 o inscriu-te en el nostre Assaig clínic sobre el #COVID19 👉🏼 http://estudicovid19.org/participa

Actualment hi ha quatre punts d’atenció: l’aparcament de l’Hospital Germans Trias, al del Club Natació Sabadell, la benzinera Meroil de l’Avinguda Meridiana de Barcelona i l’aparcament de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona. Però aquest darrer, i gràcies a la col·laboració del Futbol Club Barcelona i la Fundació Barça, dijous va ser traslladat a l’aparcament del Camp Nou, on, segons els responsables, es podrà atendre més persones.

Informa:VILAWEB.CAT (13-4-2020)

281 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: