L’ESVORANC DE S√ĀNCHEZ

“L‚Äôesvoranc ”
( XEVI XIRGO )“Sánchez no només ha aconseguit incomodar tots els socis d’investidura, sinó també desbocar (encara més) la dreta
Fa qua¬≠tre dies escri¬≠via en aquest mateix espai (b√©, de fet en fa tretze) que tenia la sen¬≠saci√≥ que entre el PSOE i ERC s‚Äôestava obrint una esquerda. I que les des¬≠lle¬≠ial¬≠tats (per dir-ho ama¬≠ble¬≠ment) dels soci¬≠a¬≠lis¬≠tes amb els seus socis repu¬≠bli¬≠cans (gr√†cies als quals S√°nchez va ser inves¬≠tit pre¬≠si¬≠dent) cami¬≠na¬≠ven pel pedre¬≠gar. Doncs mirin. A hores d‚Äôara em sem¬≠bla que em vaig equi¬≠vo¬≠car: no era una esquerda, √©s tot un esvo¬≠ranc, un forat immens. O a mi m‚Äôho sem¬≠bla. Ahir mateix, el minis¬≠tre √Ābalos, que √©s un dels mem¬≠bres de la mesa de nego¬≠ci¬≠aci√≥ entre els governs catal√† i espa¬≠nyol i que el mes de febrer pas¬≠sat, durant la pri¬≠mera reuni√≥, s‚Äôhavia asse¬≠gut som¬≠ri¬≠ent amb els mem¬≠bres de la part cata¬≠lana, ahir mateix, deia, va q√ľesti¬≠o¬≠nar el paper dels repu¬≠bli¬≠cans.

‚ÄúJo no s√© si dir-los socis… Van faci¬≠li¬≠tar la inves¬≠ti¬≠dura, s√≠…, per√≤ es van abs¬≠te¬≠nir…, no van pas votar que s√≠‚ÄĚ, va dir en una entre¬≠vista a Onda Cero. Aviat diran que no els conei¬≠xen de res, a aquests repu¬≠bli¬≠cans. M√©s enll√† del mal tr√†ngol que aix√≤ est√† fent pas¬≠sar a ERC, el cert √©s que aquest bany de rea¬≠li¬≠tat √©s inc√≤mode. No nom√©s perqu√® dina¬≠mita ‚Äúl‚Äôespe¬≠rit de la inves¬≠ti¬≠dura‚ÄĚ, que deia Rufi√°n, sin√≥ perqu√® no pre¬≠sa¬≠gia res de bo. Recor¬≠den quan despr√©s de les elec¬≠ci¬≠ons del 28-A de l‚Äôany pas¬≠sat molts pre¬≠sagi√†vem un pacte entre el PSOE i el Ciu¬≠da¬≠da¬≠nos de Rivera i ens vam equi¬≠vo¬≠car? Van pre¬≠fe¬≠rir repe¬≠tir les elec¬≠ci¬≠ons el 10-N, i ara al pacte PSOE-Pode¬≠mos s‚Äôhi afe¬≠geix Cs. Geo¬≠me¬≠tria vari¬≠a¬≠ble? Ja en par¬≠la¬≠rem. No pre¬≠sa¬≠gia res de bo aquest acord; no pre¬≠sa¬≠gien res de bo els silen¬≠cis dels comuns i d‚ÄôIgle¬≠sias, i tam¬≠poc no pre¬≠sa¬≠gia res de bo veure l‚Äôacti¬≠tud d‚Äôuna dreta dret√≠ssima cada cop m√©s des¬≠bo¬≠cada.

S√°nchez no nom√©s ha acon¬≠se¬≠guit inco¬≠mo¬≠dar tots els seus socis d‚Äôinves¬≠ti¬≠dura (mal¬≠grat els vots i els acords, dime¬≠cres els dis¬≠cur¬≠sos del PNB, Bildu, BNG… no eren pas pre¬≠ci¬≠sa¬≠ment ama¬≠bles amb ell), sin√≥ que ha des¬≠fer¬≠mat aque¬≠lla dreta amb cara de hiena que ahir ja tor¬≠nava a acu¬≠sar S√°nchez de pro¬≠e¬≠tarra. Aquesta dreta √©s l‚Äôalter¬≠na¬≠tiva? Mare de D√©u. Pot¬≠ser que fem via. Perqu√® em fa l‚Äôefecte que si mar¬≠xem ser√† tot molt com¬≠pli¬≠cat, cer¬≠ta¬≠ment. Per√≤ si ens que¬≠dem tamb√©.
Informa:ELPUNTAVUI.CAT (22-5-2020)

208 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: