L’EUROCAMBRA AIXECA LA PROHIBICIÓ D’ENTRADA A PUIGDEMONT I COMÍN

El president del Parlament europeu, David Sassoli, ha aixecat aquest mateix dijous la prohibició d’entrada a la institució que va imposar contra el president de la Generalitat Carles Puigdemont i el conseller Toni Comín quan es va reactivar l’euroordre contra ells a l’octubre, després que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea hagi dictat que el líder d’ERC, Oriol Junqueras, hauria d’haver estat reconegut com a eurodiputat des que es van proclamar els resultats de les europees de maig i gaudir des d’aquell moment d’immunitat.

La decisió de Sassoli els ha estat comunicada a Puigdemont i Comín la tarda d’aquest dijous i poden des d’aleshores accedir “com a visitants” als edificis de l’Eurocambra, segons han informat fonts parlamentàries Europa Press.

Els polítics han expressat el seu desig de complir els tràmits necessaris per ser acreditats com a eurodiputats com més aviat millor, però no han aclarit si ho faran immediatament anant a la seu de l’Eurocambra a Brussel·les o esperaran que els convoqui la institució.

Sassoli ha anunciat en sessió plenària aquest dijous que havia sol·licitat als serveis de l’Eurocambra una anàlisi detallada de la sentència del TUE favorable a Junqueras per aclarir la manera en què ha de ser traslladada a la composició del Parlament europeu.

Vetats des d’octubre

La decisió sobre Junqueras no es refereix expressament a la situació dels exiliats a Bèlgica però sí que defensa que un eurodiputat ha de ser reconegut com a tal des del moment en què es proclamen oficialment els resultats, en el cas d’Espanya en la llista del 13 de juny de 2019 en la qual a més del líder d’ERC figuraven també Puigdemont i Comín.

El cap de l’Eurocambra va reactivar el vet d’entrada l’octubre passat quan el Tribunal Suprem va tornar a emetre una ordre de detenció europea contra Puigdemont i Comín. Aquesta mesura la va prendre per primera vegada l’anterior president del Parlament, Antonio Tajani, quan es va cursar la primera euroordre i el seu successor es va limitar a reactivar la prohibició amb els mateixos arguments.
Informa:ELNACIONAL.CAT (19-12-2019)

208 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: