L’EUROCAMBRA COMUNICA A PUIGDEMONT I COMÍN QUE INICIA EL SUPLICATORI

El Parlament Europeu ha comunicat al president a l’exili Carles Puigdemont i al conseller Toni ComĂ­n que el Tribunal Suprem ha fet arribar el suplicatori per suspendre la seva immunitat parlamentĂ ria i que, per tant, es posa en marxa el procediment a la cambra per decidir si s’accepta la peticiĂł.

A travĂŠs d’una carta, enviada pel secretari general Markus Winkler, es fa saber als dos eurodiputats que la sol¡licitud es comunicarĂ  al ple i s’enviarĂ  a la ComissiĂł d’Afers JurĂ­dics. L’anunci al ple es podria fer aquest mateix dijous atès que el Parlament continua reunit fins a primera hora d’aquesta tarda a Estrasburg.

Aquest dilluns Puigdemont i ComĂ­n van prendre possessiĂł a Estrasburg dels seus escons com a diputats del Parlament Europeu desprĂŠs que el Tribunal de JustĂ­cia de la UE va concloure el mes de desembre que, un cop havien estat escollits pels ciutadans i proclamats, no se’ls podia exigir altres requisits per assumir l’acta com a parlamentaris. El TJUE concloĂŻa que, igual com Oriol Junqueras, Puigdemont i Comin gaudeixen d’immunitat parlamentĂ ria.

Amb tot, divendres de la setmana passada el jutge instructor Pablo Llarena ja va anunciar que demanava el suplicatori per als dos polĂ­tics. Des d’aquell moment des dels grups parlamentaris de PP, Ciutadans i Vox s’ha pressionat a la Mesa de la Cambra perquè la tramitaciĂł s’acceleri tant com sigui possible.

Paral¡lelament, la defensa de Puigdemont i Comin ha recorregut el suplicatori davant del Suprem al¡legant que el jutge Llarena ja no Ês competent per seguir procedint penalment contra ell.
Informa:ELNACIONAL.CAT (16-1-2020)

206 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: