L’EUROCAMBRA TOMBA LA DENÚNCIA DE L’ANC SOBRE LA VULNERACIÓ DE DRETS A L’ESTAT

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) lamenta que el Comitè de peticions de l’Eurocambra hagi rebutjat admetre a tràmit la seva queixa formal sobre els drets fonamentals a l’estat espanyol. En un comunicat fet públic aquest dimarts, l’entitat afirma que no admetent a tràmit la petició, el que es fa és “silenciar la veu dels ciutadans” sobre els drets fonamentals. Segons el comunicat, la queixa -que ha estat rebutjada per populars, socialistes i liberals- tenia com a objectiu “denunciar la persecució dels representants polítics elegits pel poble de Catalunya”. Així, l’ANC considera que és “gravíssim” que no es permeti un debat al plenari d’aquest comitè. “Els valors fundacionals de la UE han estat censurats”, asseguren, reclamant que “sempre hi hauria d’haver espai per al debat”.

La queixa, registrada a l’octubre però rebutjada oficialment ara, denunciava també “l’abús” per part de l’Estat espanyol de les ordres de detenció europees així com “vulneracions” dels dret a la lliure expressió, a la lliure associació, a la informació lliure i a la protesta pacífica. L’ANC recorda en el comunicat que “qualsevol organització o associació amb seu central a la Unió Europea pot exercir el dret de petició al Parlament Europeu sempre que sigui relativa a algun camp d’activitat de la UE i que l’afecti directament”. Aquest canal, argumenten des de l’entitat, dona l’oportunitat de denunciar “qualsevol infracció dels drets dels ciutadans dels estats membres”.

ERC porta el “biaix” del comitè a la Defensora del Poble

La queixa de l’ANC se suma a una norantena de peticions sobre Catalunya fetes en l’últim any i mig a Brussel·les a través d’aquest comitè parlamentari i que han estat declarades inadmissible, és a dir, no susceptibles de debat. El rebuig del comitè a abordar la petició de l’Assemblea ha motivat que ERC porti el “biaix” del comitè en les peticions sobre Catalunya davant de la Defensora del Poble europeu, Emily O’Reilly, perquè ho investigui com un cas de “mala administració”. Amb la decisió d’acudir a la Defensora del Poble europeu, que es materialitzarà en els pròxims dies, el partit vol “protegir el dret de queixa de la ciutadania” davant un comitè “arbitrari, contradictori i amb un biaix polític”.

Informa:ELMON.CAT (3-4-2019)

468 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: