L’EUROPOL S’EMPASSA LA MANIPULACIÓ D’ESPANYA I INCLOU L’INDEPENDENTISME EN EL TERRORISME

L’Europol s’ha empassat la manipulació de l’Estat espanyol sobre el conflicte amb Catalunya i ha inclòs l’independentisme català —juntament amb el basc— en un informe sobre terrorisme com els “més actius i violents” a l’Estat. Tanmateix, segons ha admès el director executiu de l’Europol, són els estats els qui els notifiquen les “dades”.

El document, que analitza la situació pel que fa al terrorisme a la UE, apunta que l’independentisme català i el basc “combinen separatisme amb visions extremistes d’esquerra” amb “missatges contra l’estat espanyol i les institucions, així com contra el capitalisme”. “Les lluites socials i econòmiques estan sent utilitzades per aquests grups en els seus missatges contra l’estat espanyol, també com a oportunitat per reclutar els sectors més desafavorits de la societat”, apunta l’informe.

L’Estat espanyol, darrere les “dades”

En una intervenció al comitè de Llibertats del Parlament Europeu, el director executiu de l’Europol, Jean-Philippe Lecouffe, ha assegurat que són els estats els qui proporcionen les “dades” i que ells es limiten a comprovar que sigui “fefaent”. “Nosaltres no hem de qualificar els fets”, ha remarcat, en resposta a l’eurodiputada d’ERC Diana Riba.

El director executiu de l’Europol també ha subratllat que no tots els moviments que apunten són “terroristes”, sinó que “es tracta de prevenir els actes terroristes”. “Se segueixen i controlen tots els tipus de discursos que poden portar a l’extremisme sense que siguin necessàriament actes terroristes d’entrada”, ha insistit.

En la seva pregunta a Lecouffe, Riba ha lamentat la manca de “concreció” per apuntar l’independentisme català com a violent. “Ens costa creure per què es parla d’aquesta situació a Catalunya. No hi ha hagut detencions, ni actes violentes ni cap situació perquè estigui representada en aquest informe”, ha remarcat.
Informa:LAREPUBLICA.CAT (29-VI-2023)

100 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: