L’EXCOMISSARI VILLAREJO ADMET A ANDORRA LA GUERRA BRUTA CONTRA EL SOBIRANISME

L’excomissari JosĂŠ Manuel Villarejo ha reconegut les operacions de guerra bruta per part de diversos agents de les forces de seguretat espanyoles per a perjudicar el sobiranisme i un partit en concret, Convergència i UniĂł, davant d’un jutge andorrĂ . Segons avança en exclusiva el diari Ara, ĂŠs el primer cop que es confessa en seu judicial les accions dutes dutes a terme per part de l’anomenada “policia patriòtica”.

Segons explica el periodista Ernesto Ekaizer, estarien implicats els agents de la DirecciĂł Operativa Adjunta (DAO) de la policia espanyola, a cĂ rrec del comissari Eugenio Pino, i per la unitat d’Afers Interns (UAI), sota responsabilitat del comissari Marcelino MartĂ­n-Blas. La declaraciĂł de Villarejo arriba arran de la denĂşncia per delictes de coaccions interposada per la famĂ­lia Cerco, accionistes de la Banca Privada d’Andorra. Es va presentar l’octubre de 2016.

Un dels accionistes propietaris de la BPA, Higini Cierco, va presentar aquesta querella contra contra MartĂ­n-Blas, excap d’Afers Interns de la Policia espanyola, i l’exagregat d’Interior de l’ambaixada d’Espanya a Andorra, l’inspector Celestino Barroso. Els acusa de delictes de coaccions i de xantatge per l’operaciĂł que presumptament van confeccionar el juny del 2014 per obtenir les dades dels comptes bancaris dels familiars de l’expresident Jordi Pujol.

Villarejo va admetre signar diversos documents que implicarien el reconeixement d’aquests delictes, a mĂŠs de saber “per tercers” les trobades on Martin-Blas va aconseguir les dades dels presumptes comptes bancaris de l’expresident Pujol al BPA.

Informa:NACIODIGITAL.CAT (22-4-2019)
566 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: