L’EXCOMISSARI VILLAREJO ADMET A ANDORRA LA GUERRA BRUTA CONTRA EL SOBIRANISME

L’excomissari José Manuel Villarejo ha reconegut les operacions de guerra bruta per part de diversos agents de les forces de seguretat espanyoles per a perjudicar el sobiranisme i un partit en concret, Convergència i Unió, davant d’un jutge andorrà. Segons avança en exclusiva el diari Ara, és el primer cop que es confessa en seu judicial les accions dutes dutes a terme per part de l’anomenada “policia patriòtica”.

Segons explica el periodista Ernesto Ekaizer, estarien implicats els agents de la Direcció Operativa Adjunta (DAO) de la policia espanyola, a càrrec del comissari Eugenio Pino, i per la unitat d’Afers Interns (UAI), sota responsabilitat del comissari Marcelino Martín-Blas. La declaració de Villarejo arriba arran de la denúncia per delictes de coaccions interposada per la família Cerco, accionistes de la Banca Privada d’Andorra. Es va presentar l’octubre de 2016.

Un dels accionistes propietaris de la BPA, Higini Cierco, va presentar aquesta querella contra contra Martín-Blas, excap d’Afers Interns de la Policia espanyola, i l’exagregat d’Interior de l’ambaixada d’Espanya a Andorra, l’inspector Celestino Barroso. Els acusa de delictes de coaccions i de xantatge per l’operació que presumptament van confeccionar el juny del 2014 per obtenir les dades dels comptes bancaris dels familiars de l’expresident Jordi Pujol.

Villarejo va admetre signar diversos documents que implicarien el reconeixement d’aquests delictes, a més de saber “per tercers” les trobades on Martin-Blas va aconseguir les dades dels presumptes comptes bancaris de l’expresident Pujol al BPA.

Informa:NACIODIGITAL.CAT (22-4-2019)
798 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: